Αθώα η μητέρα που κατηγορείτο για εγκαύματα τεχνητού μαυρίσματος της 5χρονης κόρης της

08:03 27/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος μιας μητέρας από το Νιου Τζέρσεϊ, η οποία βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου επειδή, όπως υποστήριξαν οι εισαγγελείς, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της κόρης της.

Η Πατρίσια Κρέντσιλ –γνωστή στον αμερικανικό τύπο και ως η «Μαυρισμένη Μητέρα» (Tan Mom) – συνελήφθη τον Απρίλιο του 2012, αφότου αρχικά εμφανίστηκε στο σχολείο της 5χρονης κόρης της με ένα πολύ σκούρο μαύρισμα και έπειτα διαπιστώθηκε ότι το κοριτσάκι είχε πάθει εγκαύματα. Η Κρέντσιλ κατηγορήθηκε ότι

είχε βάλει την κόρη της σε θάλαμο τεχνητού μαυρίσματος.

Τον Απρίλιο η μητέρα είχε καταθέσει ότι περνούσε πάρα πολλές ώρες σε θαλάμους μαυρίσματος ή εκτιθέμενη στον ήλιο.

Το Νιου Τζέρσεϊ είναι μεταξύ των πολιτειών που απαγορεύουν στους ανηλίκους κάτω των 14 ετών να μπαίνουν σε θαλάμους μαυρίσματος, εξαιτίας των κινδύνων για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Οι ένορκοι του δικαστηρίου αποφάσισαν τελικά να αποσύρουν τις κατηγορίες ότι η 44χρονη έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού της, δήλωσε την Τρίτη το γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα.

«Παρουσιάσαμε στους ενόρκους όλα τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας», δήλωσε η βοηθός εισαγγελέα, Τζίνα Γιοσίμ. «Οι ένορκοι αποφάσισαν να μην καταδικαστεί η Κρέντσιλ. Σεβόμαστε την απόφασή τους».

Η Κρέντσιλ αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης 10 ετών. Η δικηγόρος της, Νατάλια Ντίαζ, είπε κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της ότι «η υπόθεση είναι απλά γελοία. Το παιδί είχε υποστεί έγκαυμα από τον ήλιο και όχι επειδή είχε μπει σε θάλαμο μαυρίσματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα