Αβ. Νεοφύτου: 47% αύξηση στην ανεργία από τον περασμένο Νοέμβριο

21:16 9/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Γραπτή ανακοίνωση του αναπληρωτή προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, επικεφαλής του Εκλογικού Επιτελείου του Υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για την ανεργία Νοεμβρίου 2012:

Με βάση στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat, η ανεργία στην χώρα μας τον Νοέμβριο του 2012 διαμορφώθηκε στο 14,0%, σημειώνοντας σημαντικότατη αύξηση της τάξης

του 47% σε σχέση με τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Ο μέσος όρος της Ευρώπης των 27 διαμορφώθηκε στο 10,7% και της Ευρωζώνης στο 11,8%.

Και από την 3η καλύτερη επίδοση για την ανεργία στην Ευρώπη των 27 πριν από 3 χρόνια, σήμερα είμαστε στην 21η θέση, αφού η ψαλίδα με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όχι μόνο έχει κλείσει εντελώς, αλλά έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τόσο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όσο και τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους είχαμε την χειρότερη επιδείνωση για την ανεργία από όλες τις χώρες της ενωμένης Ευρώπης.

Η τρομακτική άνοδος στο ποσοστό της ανεργίας και η επιδείνωση στην απασχόληση φαίνεται εάν κάνουμε την σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2008 (4,0%). Σε μια μόλις τετραετία το ποσοστό ανεργίας έχει αυξηθεί κατά τρεισήμισι φορές.

Ιδιαίτερα οδυνηρές είναι οι επιπτώσεις της ανεργίας για τους νέους. Ήδη 27% των νέων κάτω των 25 ετών δεν μπορούν να βρουν εργασία. Δυστυχώς, τα πανεπιστημιακά διπλώματα έχουν καταντήσει διαβατήριο για την ανεργία, αντί για εισιτήριο προς την ανέλιξη και την επαγγελματική αποκατάσταση.

Δυστυχώς η οικονομία μας είναι συνεχίζει να καταγράφει αρνητικά αποτελέσματα. Με τον πιο τραγικό δείκτη, αυτόν της ανεργίας. Το 14% δεν είναι απλά ένας αριθμός, είναι 41,000 συνάνθρωποι μας, οικογενειάρχες και νέοι, χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα και ακόμα πιο αβέβαιο αύριο.

Οφείλουμε ως πολιτεία αμέσως να ολοκληρώσουμε τη δανειακή σύμβαση, να κάνουμε όλοι τα μανίκια πάνω και να στρωθούμε ενωμένοι στον αγώνα για να ξαναχτίσουμε την άλλοτε ισχυρή οικονομία μας.

Και ο μόνος δρόμος εξόδου από την κρίση είναι η ανάπτυξη. Σε αυτήν πρέπει και επιβάλλεται να επικεντρωθούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα