Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής για την Ημέρα Γυναίκας

19:38 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Χαιρετισμό προς όλες τις γυναίκες της Κύπρου απηύθυνε σήμερα, εκ μέρους όλων των Βουλευτών, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

“Ιδιαίτερο χαιρετισμό”, είπε σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του κατά την απογευματινή συνεδρία της ολομέλειας του νομοθετικού σώματος, “απευθύνω προς τις μητέρες, τις συζύγους, τις αδελφές των αγνοουμένων, των πεσόντων και των τραυματιών

της κυπριακής τραγωδίας, στις ηρωικές μας εγκλωβισμένες, στις γυναίκες πρόσφυγες”.

“Θερμό χαιρετισμό απευθύνω επίσης και σε όλες τις γυναικείες οργανώσεις του τόπου μας και εύχομαι επιτυχία στον δύσκολο αγώνα που διεξάγουν”, είπε ο κ. Ομήρου, απευθύνοντας ιδιαίτερο χαιρετισμό και ευχές “για κάθε επιτυχία” στις γυναίκες Βουλευτές.

“Τιμούμε αύριο”, δήλωσε ο κ. Ομήρου, στην απογευματινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, “την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας”.

“Στις 8 Μαρτίου 1857″, πρόσθεσε, “πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η εξέγερση των εργατριών στα υφαντουργεία της πόλης” και “ο αγώνας των γυναικών αυτών, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, αποτελεί απαρχή του αγώνα για χειραφέτηση των γυναικών και σταθμό για το παγκόσμιο γυναικείο κίνημα”.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, “στην πατρίδα μας, δυστυχώς, ο αγώνας αυτός συνεχίζεται ακόμη. Αν και η Κύπρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κράτη, που πρώτα υιοθέτησαν τις ευρωπαϊκές Οδηγίες για την ισότητα ανδρών και γυναικών στην εργασία, την ίση αμοιβή και μεταχείριση και την επαγγελματική κατάρτιση και ανέλιξη”, είπε ο κ. Ομήρου, “με λύπη διαπιστώνουμε μη εφαρμογή της νομοθεσίας σε ικανοποιητικό βαθμό”.

“Τόσο η ελλιπής ενημέρωση όσο και η ανυπαρξία μηχανισμών για τη διασφάλιση της εφαρμογής του νόμου”, είπε ο κ. Ομήρου, “οδηγούν στην άνιση αντιμετώπιση των γυναικών στον εργασιακό χώρο και τις έχουν μετατρέψει στα υπ’ αριθμόν ένα θύματα της οικονομικής κρίσης”.

“Παράλληλα”, είπε ο κ. Ομήρου, “δεν είναι σπάνιο, ακόμη και σήμερα, η Κύπρια να θυσιάζει τη σταδιοδρομία της για χάρη της οικογένειας εξαιτίας της έλλειψης κρατικών δομών”.

“Είναι, λοιπόν”, συνέχισε ο Πρόεδρος της Βουλής, “με ικανοποίηση που καλωσορίζω σήμερα στο σώμα -ανάμεσα στα νέα μέλη που θα δώσουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση- και μία γυναίκα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα