Χουσείν Οζγκιουργκιούν: “Το ψευδοκράτος είναι κράτος”

11:53 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα στις δηλώσεις και αντιδράσεις για την παράνομη σύλληψη των τριών Ε/κ αστυνομικών.

Ο «υπουργός εξωτερικών» Χουσείν Οζγκιουργκιούν δήλωσε ότι οι Ε/κ πρέπει να αποδεχτούν ότι το ψευδοκράτος είναι ένα κράτος με τους θεσμούς του, τους οποίους ή σέβονται ή  πληρώνουν το τίμημα της μη αποδοχής. Μιλώντας στην Σταρ είπε ότι η είσοδος σε μια «χώρα» διέπεται από νόμους  τους οποίος όποιος παραβιάσει οδηγείται

στη Δικαιοσύνη. «Δεν μπορεί ο Ε/κ να ισχυρίζεται ότι δεν αναγνωρίζει την Βόρεια Κύπρο και να εισέρχεται στα εδάφη της από όπου του γουστάρει. Όχι, κύριε, δεν μπορείς να ενεργείς κατ αυτόν τον τρόπο. Θα εισέρχεσαι από τα σύνορα. Αν όχι, η αστυνομία της ΤΔΒΚ θα ενεργήσει καταλλήλως. Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι όπως επιθυμείς, διαφορετικά θα υποστείς τις συνέπειες» είπε ο κ. Οζγκιουργκιούν και διεμήνυσε ότι τόσο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και το 80% των Ε/κ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ψευδοκράτος είναι κράτος.

Οι είσοδοι και έξοδοι στο ψευδοκράτος, συνέχισε, γίνονται από τη θάλασσα και τον αέρα, αναφέροντας ότι σε περίπτωση εισόδου από οποιοδήποτε άλλο σημείο, γίνεται αίτηση διά της «νομίμου οδού».

Το περιστατικό αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς, ανέφερε λέγοντας ότι δεν είναι σημαντικά αυτά που λένε και κάνουν κάποιοι.

Η Κίπρις γράφει ότι σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα και αναφερόμενος στην παράνομη σύλληψη των τριών Ε/κ αστυνομικών, ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε ότι η Λουρουτζίνα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Στα πλαίσια μιας λύσης ομοσπονδίας, οι Ε/κ δεν θα μπορούν και πάλι να επιληφθούν μιας τέτοιας υπόθεσης, αλλά θα πρέπει να το αναλάβει η «τ/κ αστυνομία», όπως ανέφερε. Ακόμα και στα πλαίσια μιας καταδίωξης από την «ε/κ αστυνομία» εντός των συνόρων του τ/κ κρατιδίου, πρόσθεσε, η σύλληψη θα πρέπει να διενεργηθεί από την «τ/κ αστυνομία» και ακολούθως αφού το αδίκημα έχει διαπραχθεί στον ε/κ τομέα, θα εκδικαστεί από δικαστήριο του ε/κ κρατιδίου.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Ταλάτ δήλωσε ότι όσο είναι στην «εξουσία» στα κατεχόμενα η νυν ηγεσία δεν πρέπει να αναμένεται ότι θα γίνει κάτι που να αφορά την επίλυσή του.  Σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου Χριστόφια στην Γενική Συνέλευση των ΗΕ και είπε ότι κάποια από τα λεγόμενα του ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ενώ κάποια άλλα όχι. Σημείωσε επίσης ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη μη επίλυση του Κυπριακού την φέρουν οι Ε/κ.

Κίπρις και Αφρίκα γράφουν ότι το τίμημα για το επεισόδιο πληρώνουν οι απλοί Τ/κ αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της πρώτης, χθες η αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας διενεργούσε αυστηρό έλεγχο στα αυτοκίνητα με τ/κ αριθμούς εγγραφής που περνούσαν από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα.

Η Αφρίκα γράφει ότι η αστυνομία της ΚΔ, για ψύλλου πήδημα, επέβαλε πρόστιμο 85 ευρώ σε Τ/κ οδηγούς . Σύμφωνα με την εφημερίδα,  χθες προκλήθηκαν ζημιές σε αριθμό αυτοκινήτων με τ/κ πινακίδες που κυκλοφορούσαν στις ελεύθερες περιοχές. Λόγω της έντασης, σημειώνεται, αρ

Keywords
Τυχαία Θέματα