Χριστόφιας προς ΑΚΕΛ: Το κόμμα και τα μάτια σας

17:12 2/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μήνυμα προς την ηγεσία του ΑΚΕΛ, και ειδικά προς τον γενικό γραμματέα της παράταξης, απηύθυνε ο πρόεδρος Χριστόφιας  από το βήμα εκδήλωσης στη Δερύνεια ώστε να κρατήσουν ψηλά το κόμμα και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

Με τη φράση «Το κόμμα και τα μάτια σας» ο πρόεδρος Χριστόφιας προέτρεψε τους συντρόφους της Αριστεράς:

«κρατάτε καλά τα ηνία, τίποτα δεν τέλειωσε, ο αγώνας συνεχίζεται, ψηλά το κεφάλι,
βλέπουμε μπροστά και όλοι

μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες
δυσκολίες μας δημιουργεί η ζωή είτε κόσμος που δεν χωνεύει ότι ένας κομμουνιστής
βρέθηκε στην εξουσία. Στο κάτω-κάτω είναι ο λαός που τον εξέλεξε. Το κόμμα μας, λοιπόν,
και τα μάτια μας. Θα είμαι πάντα δίπλα σας».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε ακόμη ότι «το ΑΚΕΛ δεν μπορεί για πάντα να είναι νεροκουβαλητής άλλων δυνάμεων. Στο ΑΚΕΛ – ακολουθώντας και τη κοσμοθεωρία μας για τις συμμαχίες θεωρήσαμε ότι αν οι συνθήκες το επιτρέπουν μπορούμε και εμείς να ζητήσουμε από δυνάμεις να υποστηρίξουν το ΑΚΕΛ σε ύψιστα κρατικά αξιώματα. Και το επιχειρήσαμε. Ο Λένιν έλεγε ότι το νόημα ύπαρξης ενός κόμματος είναι η ανάδειξή του στην εξουσία, να κυβερνήσει. Και αυτό ακολουθήσαμε με σεμνότητα βέβαια, χωρίς αλαζονεία και χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες. Βοηθήσαμε και μας βοήθησαν».

Όσον αφορά στους ανθρώπους της Αριστεράς στην περιοχή Κοκκινοχωριών, ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε:

«δεν πρόκειται να τελειώσει η θητεία αυτής της Κυβέρνησης χωρίς τη δικαίωση των ανθρώπων μας. Είναι επιταγή της ιστορίας. Και θα είναι μια πράξη εθνικής συμφιλίωσης. Διερωτώμαι αν θέλουν μερικοί αυτή τη συμφιλίωση, αλλά εν πάση περιπτώσει, εμείς, θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Keywords
Τυχαία Θέματα