Δευτέρα στην Κύπρο η Τρόϊκα

21:07 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στη Λευκωσία ομάδα εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατόπιν αίτησης της Κύπρου για πλήρες μνημόνιο.

Οπως

αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, το κλιμάκιο της Τρόικα θα προβεί σε εξονυχιστικό έλεγχο των χαρτοφυλακίων των τραπεζών και θα εξετάσει διεξοδικά και το δημοσιονομικό πλαίσιο της Κύπρου.

Είπε ότι το ύψος της οικονομικής βοήθειας που θα λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία θα προκύψει από την έκθεση που θα ετοιμάσουν οι ξένοι εμπειρογνώμονες και ακολούθως θα αποφασισθεί σε επίπεδο Ευρωζώνης το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης και οι όροι δανειοδότησης.

Ο κύριος Σιαρλή είπε επίσης ότι, μετά την εξέλιξη αυτή, δεν ισχύει πλέον το τελεσίγραφο που είχε δοθεί στις κυπριακές τράπεζες για ανακεφαλαιοποίησή τους έως το τέλος Ιουνίου.

Εξήγησε ότι με την αίτηση για ένταξη της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης, παρέχονται από το κράτος οι απαραίτητες εγγυήσεις προς τις τράπεζες για ανακεφαλαιοποίησή τους.

Για το αίτημα της Τράπεζας Κύπρου για κρατική στήριξη ύψους πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία από εκείνη της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε πάντως αισιοδοξία για τους όρους που θα θέσουν οι Βρυξέλλες στη Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα