Δεκάλεπτες στάσεις εργασίας από ΡΙΚ για προϋπολογισμό

17:42 2/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι συντεχνίες που δραστηριοποιούνται στο ΡΙΚ αποφάσισαν και καλούν τους εργαζόμενους να κατέρχονται καθημερινά μέχρι την Πέμπτη, ημέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού του ΡΙΚ στην Ολομέλεια της Βουλής, σε δεκάλεπτες στάσεις εργασίας από τις 13:00 μέχρι 13:10

και από τις 20:00 μέχρι 20:10.

Σε ανακοίνωσή των συντεχνιών αναφέρεται ότι «τα μέτρα λαμβάνονται με σεβασμό προς τον πολίτη και με στόχο τη διαφύλαξη του ρόλου και της αποστολής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

«Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την αέναη πληροφόρηση του κοινού που αποβλέπει στο ΡΙΚ για την ενημέρωσή του», αναφέρουν οι συντεχνίες οι οποίες «θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα αναπροσαρμόζουν τις αποφάσεις τους αναλόγως».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διαπίστωσε εξόφθαλμη παραβίαση ουσιώδους όρου απασχόλησης που σχετίζεται με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων του Μαρτίου, στους εργαζόμενους, στο ΡΙΚ».

Στην κοινή ανακοίνωση των Συντεχνιών των εργαζομένων στο ΡΙΚ προστίθεται ότι «επίσης διαπιστώθηκε από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων ότι αυτή η εξέλιξη συνιστά παραβίαση των ‘Περί Προστασίας Μισθών’» Νόμων.

Οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «νομιμοποιούνται να λάβουν οποιαδήποτε μέτρα θεωρούν ότι εξυπηρετούν το σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από την καταβολή του μισθού τους και της εύρυθμης λειτουργίας, της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα