Δεν πρόκειται να τεθεί υπό επιτροπεία η Ελλάδα

10:31 31/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να θέσουμε μια κυρίαρχη χώρα (την Ελλάδα) υπό επιτροπεία», δήλωσε απόψε ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, βάζοντας οριστικά τέλος στο θέμα που δημιουργήθηκε μετά τη γερμανική πρόταση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένα έλεγχος (του ελληνικού προγράμματος), αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει κάποιος μια κυρίαρχη δημοκρατική χώρα. Το να τεθεί μια χώρα σε κηδεμονία «δεν είναι λογικό, δεν είναι δημοκρατικό,

δεν είναι αποτελεσματικό», είπε ο κ. Σαρκοζί, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι συζήτησε με την Καγκελάριο Μέρκελ και του είπε ότι συμφωνεί με αυτή τη θέση.

Ερωτηθείς σχετικά με τη νέα στήριξη της Ελλάδας, ανέφερε ότι ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες, αλλά δεν έγινε διεξοδική συζήτηση δεδομένου ότι η συνεδρίαση δεν αφορούσε την ευρωζώνη, αλλά το σύνολο της ΕΕ. Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και πολύ σύντομα θα έχουμε οριστική λύση, είπε, προσθέτοντας ότι το ελληνικό θέμα πρέπει να επιλυθεί γιατί δηλητηριάζει γενικότερα την ατμόσφαιρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα