Δεν θα συμβιβαστούμε με το σιωπηρό ξεπούλημα της πατρίδας μας, δηλώνει ο Ν. Αναστασιάδης

15:13 11/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την υπόσχεση στους ήρωες του Νέου Χωρίου ότι “δεν θα συμβιβαστούμε με το σιωπηρό ξεπούλημα της πατρίδας μας” και ότι “με συνέπεια, πίστη και προσήλωση σε αρχές και αξίες θα αξιοποιήσουμε τη συμμετοχή μας στην Ενωμένη Ευρώπη και θα οδηγηθούμε σε μια λύση που να αποκαθιστά την ενότητα της μοιρασμένης μας πατρίδας”, έδωσε απο το Νέο Χωρίο της Πάφου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο

κ. Αναστασιάδης που παρέστη στο Εθνικό Μνημόσυνο των Ηρώων της Κοινότητας Νέου Χωρίου , Βάσου Παναγή, Γεωργίου Αναστάση και Γεωργίου Στυλιανού που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, στο πλαίσιο της ομιλίας του, ανέφερε πως “στη μνήμη των ηρώων μας θα πρέπει να αναλάβουμε μια προσπάθεια για την ανοικοδόμηση ενός μετώπου εθνικής σωτηρίας που θα βάζει πάνω απο όλα, όχι μικροκομματικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες, αλλά το πραγματικό συμφέρον της πατρίδας”.

“Κανένας”, πρόσθεσε, “δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πάγια εθνική μας επιδίωξη παραμένει αναλλοίωτη και αυτή δεν είναι άλλη απο την εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος προς όφελος όλων των Κυπρίων πολιτών, όλων των Ευρωπαίων πολιτών που κατοικούν στην Κύπρο, μια λύση που θα ενώσει το μοιρασμένο νησί μας , θα διασφαλίζει την εφαρμογή των βασικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα εγγυάται την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, θα εγγυάται την ασφάλεια του Κυπριακού Ελληνισμού , και θα δημιουργήσει συνθήκες πραγματικής προκοπής, μέσα σε μια πατρίδα που δεν θα στενάζει κάτω απο το ζυγό της κατοχής”.

Ο κ. Αναστασιάδης, συνεχίζοντας, ανέφερε πως “αυτή την κρίσιμη ώρα, αυτό που ζητούμε είναι τη συνένωση δυνάμεων ,τη δημιουργία των συνθηκών ώστε να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, όχι μόνο της κατοχής, αλλά και της οικονομικής κρίσης που εξίσου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τον εθνικό μας αγώνα”, όπως είπε.

Κάλεσε μάλιστα όλους, ανεξάρτητα που ιδιεολογικά ανήκουν, να συνειδητοποιήσουν πως ο αγώνας, δεν γίνεται για τα κόμματα, αλλά για την πατρίδα μας.

Κάλεσε παράλληλα τους πολιτικούς να βάλουν στην άκρη ότι τους χώρισαν, τις πολλές πικρίες κατά την διάρκεια της πολιτικής ζωής απο διαφορετικές τοποθετήσεις. “Αν επιτέλους”, συνέχισε, “γίνει κατορθωτό να ενωθούμε όχι γύρω απο πρόσωπα , αλλά απο ένα συγκεκριμένο σχέδιο συνολικών προτάσεων για λύση που θα ετοιμάσει το εθνικό συμβούλιο, και να είναι εκείνο που θα καθορίζει τα πλαίσια της διαπραγμάτευσης, αν επιτέλους ανασυγκροτήσουμε το εθνικό συμβούλιο και υπάρξουν ο αναγκαίος διάλογος και ο αλληλοσεβασμός να είστε βέβαιοι”, κατέληξε, “ότι μπορούμε να πάμε μπροστά”.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.

Η κοινότητα του Νέου Χωρίου εόρτασε τα εκατοντάχρονα του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά με κάθε λαμπρότητα φέτος.

Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Μηνά μεταφέρθηκαν απο χθες απο την Ιερά Μονή Κύκκου στην πλατεία του Πολιτιστικού κέντρου

Keywords
Τυχαία Θέματα