Δέσμευση Αναστασιάδη να στηρίξει έμπρακτα τη νέα γενιά

21:43 30/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πηγή άρθρου: Δέσμευση Αναστασιάδη να στηρίξει έμπρακτα τη νέα γενιά από το onlycy.com.

Να στηρίξει έμπρακτα τη νέα γενιά δεσμεύτηκε σε ομιλία του στην Πάφο ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης σε ομιλία του προς τις πρυτανικές αρχές

και στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου ανέφερε πως το ζητούμενο για την πολιτεία είναι να προσφέρει στους νέους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους γιατί οι νέοι είναι αυτοί που περισσότερο από όλους πληρώνουν, όπως είπε, το κόστος της κρίσης. Πρέπει, είπε, να διασφαλίσουμε ότι απ’ εδώ και πέρα οι νέοι δεν πρόκειται να υποστούν ξανά τις συνέπειες ανεύθυνων δικών μας πολιτικών.

Μεταξύ των μέτρων με στόχο την έμπρακτη στήριξη της νέας γενιάς, ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύτηκε πως από τον επόμενο χρόνο θα γίνει μια ανακατανομή των κονδυλίων του προϋπολογισμού ώστε το 1%, δηλαδή 75 περίπου εκατομμύρια ευρώ, να διατίθεται για τη νεανική επιχειρηματικότητα, για την επιμόρφωση, την εξειδίκευση σε νέους κλάδους και νέα επαγγέλματα, έτσι ώστε να μπορούμε -όπως είπε- να ανταποκριθούμε άμεσα σ’ αυτό που προέχει, που είναι η εργοδότηση των νέων. Δεσμεύτηκε, επίσης, για τη θεσμική αναβάθμιση του συμβουλίου νεολαίας έτσι που ο μη κυβερνητικός τομέας να μπορεί να επιτελεί απρόσκοπτα και αυτόνομα τον πολύ σημαντικό του ρόλο.

Στις προτεραιότητες του ο κ. Αναστασιάδης έθεσε την ισχυρή αξιοποίηση των υφισταμένων και δημιουργίας νέων κόμβων ευρυζωνικής σύνδεσης με τους οποίους οι νέοι ηλικίας 13 – 26 ετών θα χρησιμοποιούν σε δωρεάν βάση. Πρόσθεσε επίσης πως ένα από τα κύρια μελήματα του είναι η επένδυση στην παιδεία. Θέλουμε, είπε, «να δώσουμε όλα τα εφόδια στους νέους μας προκειμένου να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Αναφερόμενος στους φοιτητές που λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους, είπε πως ένα έκτακτο μέτρο που θα λάβει σε περίπτωση εκλογής του, είναι η ειδική ενίσχυση του πακέτου φοιτητικής μέριμνας για εκείνους τους φοιτητές που ανήκουν στις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού. Στόχος μας, συνέχισε, το συντομότερο δυνατό, και μόλις οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, είναι να επαναφέρουμε το μέτρο της επιχορήγησης μέρους ή του συνόλου του κόστους αγοράς ηλεκτρονικού υπολογιστή για μαθητές με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Η επιτυχία, πρόσθεσε, τόσο της παιδείας όσο και της κοινωνίας μας θα κριθεί και από το αν η πολιτεία θα καταφέρει να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα και εφόδια γνώσης στους νέους ανθρώπους με βάση τη στρατηγική ανάπτυξης της οικονομίας, και τις ανάγκες απασχόλησης.

Δεν μπορεί, είπε, στο στρατηγικό σχεδιασμό για την παιδεία και την εργοδότηση να μην λαμβάνεται υπόψη η τεράστια προοπτική που δημιουργείται από την ύπαρξη υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου. Ο κ. Αναστασιάδης πρότεινε την αναβάθμιση του κύρους και του περιεχομένου της εκπαίδευσης για τους τομείς που αντανακλούν τις πραγματικές πηγές εργοδότησης, που δίνουν στους νέους τα εφόδια να εργαστούν σε επαγγέλματα που έχει ανάγκη η χώρα.
Πρόσθεσε, επίσης, πως το κράτος οφείλει την ίδια ώρα να βελτιώσει τη διαδικασία αναγνώρισης των προγραμμάτων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και να δώσει συγκεκριμένα κίνητρα στα κολλέγια και πανεπιστήμια για να αναπτύξουν επαγγελματικούς κλάδους σπουδών σε σχέση με την αποκλειστική οικονομική ζώνη και τα νέα επαγγέλματα που θα δημιουργηθούν. Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε τέλος πως η Κύπρος με σωστή πολιτική έχει εχέγγυα να μετατραπεί σε ένα περιφερειακό κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή.

The post Δέσμευση Αναστασιάδη να στηρίξει έμπρακτα τη νέα γενιά appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα