Δέσμη μέτρων για την κοινωνική πολιτική, ετοιμάζει η Κομισιόν

16:21 12/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύντομα θα παρουσιάσει μια δέσμη μέτρων για την κοινωνική πολιτική με σκοπό να βοηθήσει τα κράτη – μέλη να εκσυγχρονίσουν τα κοινωνικά συστήματα, να αντιμετωπίσουν την αύξηση της φτώχειας και τον κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς επίσης για να εξέλθουν από την κρίση πιο ισχυρά, πιο συνεκτικά και περισσότερο ανταγωνιστικά, αναφέρει ο Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Λάσλο Άντορ, σε απαντητική επιστολή του προς την Ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γραφείου Τύπου της Ευρωβουλευτή, αυτή είχε ζητήσει

από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναφερθεί συγκεκριμένα στα μέτρα που προτίθεται να λάβει για στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, διευκολύνει την πρόσβαση στην απασχόληση με διάφορους μηχανισμούς. Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου 2007-2013, πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ύψους 3 δις ευρώ έχουν δεσμευτεί για το υπηρεσιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού». Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρει πως η Κομισιόν υποστηρίζει τα κράτη – μέλη βοηθώντας να διασφαλίσουν ότι οι εσωτερικές μεταρρυθμίσεις διεξάγονται με ένα κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, είναι υποχρέωση του κράτους να διατηρήσει ζωντανή και ενεργή την κοινωνική πολιτική με ιδιαίτερη έμφαση στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα ακολουθώντας τις βασικές κατευθύνσεις από τις Βρυξέλλες, μεθοδικά και μελετημένα. Θα πρέπει επίσης και στην Κύπρο να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα που θα στηρίξουν την κοινωνία στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, υπέδειξε η κα Παπαδοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα