Δεξίωση Βρετανού Υπάτου Αρμοστή στα κατεχόμενα

11:49 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου (φωτο), «αξιωματούχοι» της ψευδοκυβέρνησης και άλλοι παρέστησαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο, Μάθιου Κιντ και η σύζυγός του στην οικία τους στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την Κίπρις, μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν και ο τέως Τ/κ ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο «πρωθυπουργός», Ιρσέν Κουτσιούκ, ο «πρόεδρος» του «ανωτάτου δικαστηρίου», Νεβάρ Νολάν, ο «πρέσβης» της Τουρκίας στο ψευδοκράτος, Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτσιά, η Πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο,

Gabriela Guelil, ο ««υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερσάν Σανέρ και ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας, Τζιεμάλ Μπουλουτογλουλαρί.

Στη δεξίωση παρευρέθηκαν επίσης αντιπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, επιχειρηματίες και Βρετανοί υπήκοοι που διαμένουν στο νησί εδώ και αρκετά χρόνια.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι σε ερώτησή της προς τον Ντερβίς Έρογλου κατά πόσον υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για την πραγματοποίηση αυτής της δεξίωσης με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματούχων, ο Τ/κ ηγέτης απάντησε διπλωματικά. «Για πρώτη φορά φέτος, η αμερικανική Πρεσβεία παρέθεσε δεξίωση σε ένα ξενοδοχείο στην τ/κ πλευρά όπου και εκεί η συμμετοχή ήταν σε ανώτατο επίπεδο. Νομίζω ότι  δίδονται κάποια μηνύματα που πρέπει να λάβει η ε/κ πλευρά».

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κιντ εξέφρασε τη μεγάλη ευχαρίστησή του για την πραγματοποίηση της δεξίωσης και τη συμμετοχή ανώτατων «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους, υπογραμμίζοντας ότι επιθυμία του είναι η σύναψη πολύ καλών σχέσεων με τους Τ/κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα