Διαδηλώσεις με επεισόδια σε Πρεσβείες Συρίας στη Γερμανία, Αγγλία και ΗΠΑ

10:26 4/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στις Πρεσβείες της Συρίας στη Γερμανία, στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με διαδηλωτές να εισβάλουν σε αυτήν στο Βερολίνο και να αποπειρώνται να εισβάλουν στο Λονδίνο.

Οι Αρχές στις δύο αυτές χώρες προέβησαν σε συλλήψεις.

Στο Βερολίνο, περίπου είκοσι άνθρωποι πολιόρκησαν την Πρεσβεία της Συρίας και προκάλεσαν υλικές ζημιές, προτού συλληφθούν και απομακρυνθούν, όπως ανακοίνωσαν

οι γερμανικές αστυνομικές Αρχές.

Οι διαδηλωτές, αποκλειστικά Σύριοι ή συριακής καταγωγής, εισέβαλαν στο χώρο της Πρεσβείας στις 16:30 τοπική ώρα (17:30 ώρα Κύπρου) και κατέστρεψαν έπιπλα σε πολλά γραφεία, κρέμασαν μια σημαία και κατόπιν έγραψαν συνθήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής Αστυνομίας.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ”πρέπει να καταδικασθούν με τον πιο έντονο τρόπο” οι ενέργειες ”που διαπράχθηκαν εναντίον της Πρεσβείας της Συρίας στη Γερμανία”.

Ο επιτετραμμένος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Εγγύς Ανατολή, Μπόρις Ρούγκε, τηλεφώνησε στον Σύριο Πρεσβευτή μετά το επεισόδιο και του εξέφρασε τη λύπη του, ανέφερε η ανακοίνωση της γερμανικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα για το επεισόδιο.

Στο Λονδίνο, πάνω από 100 άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Ασάντ, πέταξαν πέτρες στη συριακή Πρεσβεία, με αποτέλεσμα να σπάσουν παράθυρα. Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν αφού αποπειράθηκαν να εισβάλουν στην Πρεσβεία, σύμφωνα με βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Στην Ουάσινγκτον, δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης, φωνάζοντας το σύνθημα ”η Συρία σύντομα θα είναι ελεύθερη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα