Διακοπή μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου στη δίκη για το φόνο Χατζηκωστή

15:22 10/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το Κακουργιοδικείο, κατά την ακροαματική διαδικασία της 10ης Αυγούστου.

Η διακοπή αποφασίστηκε μετά από αιτήματα του δικηγόρου του Β’ κατηγορούμενου Αναστάσιου Κρασοπούλη, Μάριου Γεωργίου που θα απουσιάσει για ιατρικούς λόγους στο εξωτερικό, όπως και του δικηγόρου του Δ’ κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτου Βραχίμη, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στη σημερινή δικάσιμο και η αντικαταστάτης του

Ελένη Βραχίμη παρέθεσε σοβαρούς λόγους υγείας του κ. Βραχίμη, ζητώντας 15ημερή απουσία του από το Δικαστήριο.

Οι κ. Γεωργίου και Βραχίμη έφεραν ένσταση να συνεχισθεί η διαδικασία με μαρτυρίες επί των γεγονότων στην απουσία τους.

Επίσης, λόγω του γεγονότος ότι ο Ανώτερος Επαρχιακός Δικαστής Νικόλας Σάντης θα απουσιάσει στις Βρυξέλλες σε υποχρεώσεις που αφορούν την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ δεν μπορεί το Κακουργιοδικείο να συνέλθει πριν την 13ηΣεπτεμβρίου.

Κατά τη δικάσιμο της 10ης Αυγούστου εξετάσθηκε από το δικηγόρο του Γρηγορίου και αντεξετάσθηκε από τη δικηγόρο της Δημοκρατίας Ελενα Κλεόπα, ο αναισθησιολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Ηλίας Ξυνής, ο οποίος χορήγησε αναισθησία στον Α’ κατηγορούμενο, όταν αυτός εισήχθη στο χειρουργείο στις 25 Δεκεμβρίου 2009, για αποκατάσταση των τραυμάτων που υπέστη από την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο του.

Ο κ. Ξυνής είπε στο Δικαστήριο ότι η γενική αναισθησία μπορεί να προκαλέσει απώλεια μνήμης για κάποια όχι και τόσο σημαντικά περιστατικά της ζωής του ανθρώπου που τη δέχεται ή και περιεγχειρητική αμνησία, δηλαδή την είσοδο και έξοδό του από το χειρουργείο και διαλόγους που προηγήθηκαν ή ακολούθησαν το χειρουργείο. Ανέφερε, επίσης, ότι οι συνεχείς αναισθησίες μπορεί να επηρεάσουν περισσότερο τη μνήμη.

Ανέφερε, επίσης, ότι μπορεί η χορήγηση του αναισθητικού για αναλγησία και των ηρεμιστικών φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες όπως η υπνηλία, η ζάλη, κακουχία και εύκολη κόπωση και απώλεια συγκέντρωσης.

Αντεξεταζόμενος από την κ. Κλεόπα, ο κ. Ξυνής είπε στο Δικαστήριο ότι ως αναισθησιολόγος δεν ενημερώθηκε ότι ο κ. Γρηγορίου παραπονέθηκε για απώλεια μνήμης ή για άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Εξήγησε ακόμα πως η υπνηλία ως αποτέλεσμα της αναισθησίας είναι ευρέως διαδεδομένο, ώστε να μην καταγράφεται ως ανεπιθύμητη ενέργεια.

Εξεταζόμενος ο αναισθησιολόγος ανέφερε στο Δικαστήριο ότι στις 25 Δεκεμβρίου χορήγησε στο Γρηγορίου ραχιαία αναισθησία και τοποθέτησε επισκληρίδιο καθετήρα από τον οποίο χορήγησε μορφίνη ως αναλγητικό στο Γρηγορίου μετά την επέμβαση.

Ο κ. Ξυνής είπε πως έκανε γενική αναισθησία στον Γρηγορίου σε ακόμα μία περίπτωση, όταν εισήχθη στο χειρουργείο για εξέταση και καθαρισμό του τραύματος του. Πρόσθεσε πως για την εξέταση και τον καθαρισμό του τραύματος έπαιρνε πάντα την ίδια γενική αναισθησία.

Ερωτηθείς από την κ. Κλεόπα γιατί κατά την πρώτη και μακρύτερη σε διάρκεια πρώτη επέμβαση επέλεξε να χορ

Keywords
Τυχαία Θέματα