Διάλεξη για τα 22 χρόνια ανασκαφών στη Γερόνησο

14:32 28/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Τζόαν Κόνελι, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και Διευθύντρια της αμερικανικής αρχαιολογικής αποστολής στη νησίδα Γερόνησο, της Πάφου, έδωσε διάλεξη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 22 χρόνων συνεχών ανασκαφών και ερευνών στην Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Χαράλαμπος Χοτζάκογλου, πρόεδρος της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών, καλωσορίζοντας την κ. Κόνελι την ευχαρίστησε για τη συμβολή της στη διεθνή ανάδειξη της Κύπρου

σε ακαδημαϊκά φόρα και την ουσιαστική βοήθειά της στη σύναψη της υπογραφής του Μνημονίου Συναντίληψης ΗΠΑ-Κύπρου για την προστασία της Κύπρου από την αρχαιοκαπηλία, αναδεικνύοντάς την σε άτυπο πρέσβη πολιτισμού της Κύπρου.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος μίλησε με πολύ καλά λόγια για την κ. Κόνελι, εκφράζοντας προς αυτή τις θερμές ευχαριστίες του για την πολυετή προσφορά της αυτά τα 22 χρόνια στην τοπική κοινωνία της Πάφου, αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο.

Η κ. Κόνελι έκανε μία σύντομη αναδρομή των ανασκαφών που υλοποίησε και παρουσίασε τα πιο σημαντικά ευρήματα ενώ αναφέρθηκε και στις νέες επιστημονικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για την επιστημονική μελέτη της ανασκαφής, της χλωρίδας και πανίδας, του τοπικού οικοσυστήματος και της αναβίωσης της παράδοσης και παρουσίασε τα ερευνητικά της σχέδια για το μέλλον.

Εξέφρασε τέλος την ανησυχία της για την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια με τη μαζική δόμηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα