Διατροφικές απάτες…

19:05 8/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ορισμένα τρόφιμα να και μοιάζουν υγιεινά, μπορούν να σαμποτάρουν πραγματικά τη διατροφή και τη σιλουέτα σας. Η Δρ Λέσλι Μποντσι από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ, έχει συντάξει έναν κατάλογο με τις «διατροφικές απάτες» που πρέπει να αποφεύγουμε εάν θέλουμε να έχουμε το επιθυμητό σωματικό βάρος.

Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, δείτε 22 τρόφιμα που μοιάζουν υγιεινά αλλά τελικά δεν είναι!

Η διάσημη σαλάτα του Καίσαρα, αν και μοιάζει μια υγιεινή επιλογή

στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο. Αναλογιστείτε απλώς ότι ένα μικρό μπολ σαλάτας μπορεί να έχει από 300 έως και 400 θερμίδες, καθώς και 30 γραμμάρια λίπους, χάρη στο ντρέσινγκ της. Αν θέλετε πραγματικά μια υγιεινή εκδοχή της σαλάτας του Καίσαρα περιοριστείτε σε ένα κουταλάκι του γλυκού ντρέσινγκ και σε 2 κουταλιές του γλυκού παρμεζάνα.

Τα smoothies φρούτων ή λαχανικών μπορεί να πλασάρονται ως υγιεινά και light αλλά συνήθως περιέχουν έως και 350 θερμίδες, 80 γραμμάρια ζάχαρη, ελάχιστη πρωτεΐνη και δυστυχώς έως και καθόλου φρέσκιες πρώτες ύλες. Τα smoothies του εμπορίου παρασκευάζονται συνήθως από συμπυκνωμένα αντί για φρέσκα φρούτα, ενώ το σορμπέ, το παγωτό και οι γλυκαντικές ουσίες, τα κάνουν τελικά πολύ χειρότερη επιλογή από το milkshake.
Αν λοιπόν θέλετε να απολαύσετε smoothies φρούτων ή λαχανικών, προτιμήστε μια μικρή μερίδα και ζητήστε να παρασκευαστεί μπροστά σας από φρέσκιες πρώτες ύλες, με γιαούρτι λίγων λιπαρών ή γάλα.

Οι περισσότερες μπάρες ενέργειας που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν είναι τίποτα περισσότερο από…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα