Διαβεβαίωση Προέδρου Βουλής για στήριξη σε παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες

13:12 14/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Βουλή θα παρέχει αρωγή σε ό,τι χρειαστούν παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια έκθεσης καλλιτεχνικών δημιουργιών παιδιών με ιδιαίτερες ικανότητες, ο κ. Ομήρου είπε ότι με μεγάλη χαρά η Βουλή φιλοξενεί για ακόμη μια φορά εδώ, στο αίθριο της, άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες, καθώς και τα

μοναδικά σε ομορφιά και πρωτοτυπία δημιουργήματά τους, σε μια εκδήλωση ανθρωπιάς και αγάπης, με την οποία παρέχεται η ευκαιρία να ακουστεί και η δική τους φωνή μέσω της τέχνης.

Η σημερινή εκδήλωση, είπε, είναι μια επιταγμένη οφειλή μας προς τα άτομα αυτά, καθώς η πολιτεία έχει χρέος να παράσχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ανακούφιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά και οι οικογένειές τους. «Ας θεωρηθεί λοιπόν ως η ελάχιστη έμπρακτη διαβεβαίωση της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι θα στέκεται ανελλιπώς δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ότι θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στις προκαταλήψεις, τις διακρίσεις, αλλά και την περιθωριοποίηση των ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες», συμπλήρωσε.

Επιδίωξή μας ήταν και θα είναι πάντοτε, συνέχισε, «η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων αυτών και η ομαλή ένταξή τους στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή. Η απομόνωση εξάλλου και ο αποκλεισμός των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων είναι απαράδεκτα ανεπίτρεπτη και πρέπει να αρθεί. Το κράτος οφείλει και πρέπει να αγωνίζεται για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας με κυριότερα γνωρίσματα την αλληλεγγύη, την προσφορά, αλλά και το ήθος, μιας κοινωνίας που δε μαστίζεται από διακρίσεις και προκαταλήψεις, μιας κοινωνίας που αποδέχεται τη διαφορετικότητα και παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους».

Ο κ. Ομήρου είπε ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά και μεγάλος αγώνας όλων των εμπλεκόμενων φορέων. «Είμαι πεπεισμένος όμως για τη θετική κατάληξη των προσπαθειών μας, γιατί η κατοχύρωση της κοινωνίας της δικαιοσύνης είναι μονόδρομος, που επιβάλλεται από τον ανθρωπισμό που χαρακτηρίζει όλους τους Κύπριους πολίτες, που υπαγορεύεται από την ανθρωποκεντρική παιδεία και τον πολιτισμό του λαού μας», υπογράμμισε.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το μέσο που θα μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες με το κεφάλι ψηλά. Να είστε βέβαιοι ότι σε αυτό το δύσκολο αγώνα που έχετε επιλέξει να επιδοθείτε η Βουλή θα βρίσκεται δίπλα σας, παρέχοντας αρωγή σε ό,τι χρειαστείτε», ανέφερε.

Μέσω της τέχνης και των δημιουργιών σας, είπε, «μας στέλνετε ξεκάθαρα μηνύματα και εμείς αφουγκραζόμαστε τις ελπίδες, τους φόβους, τις προσδοκίες και τις αγωνίες σας και, πράττοντας αυτό ως οφείλουμε, γινόμαστε οι ίδιοι δέκτες πολύτιμων διδαγμάτων ζωής, αισιοδοξίας, θάρρους και τόλμης».
Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τα τέσσερα ιδρύματα που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων να συμμετάσχουν σε αυτή την έκθεση, το Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου, το Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΠΡΟΣΒΑΣΗ και

Keywords
Τυχαία Θέματα