Διάβημα ΠΑΣΥΔΥ στον Υπουργό Οικονομικών για το ωράριο

15:24 29/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΑΣΥΔΥ με επιστολή της προβαίνει σε διάβημα προς τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη αναφορικά με το θέμα του νέου ωραρίου στη δημόσια υπηρεσία, καλώντας τον να αναθεωρήσει την όλη στάση του, ύστερα από έκτακτη συνεδρία της στις 27 Αυγούστου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού (ΜΕΠ) που έγινε στις 21.06.2013, διαπιστώνεται και τεκμηριώνεται ότι οι στόχοι που τίθενται στο Μνημόνιο

Συναντίληψης καλύπτονται με το υφιστάμενο ωράριο στη δημόσιο υπηρεσία, τόσο από πλευράς σκοπούμενων εξοικονομήσεων όσο και από πλευράς εξυπηρέτησης του κοινού.
«Η επέκταση του ωραρίου από 01.09.2013 εκτιμάται ότι όχι μόνο δεν θα συμβάλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην επίτευξη των προαναφερομένων στόχων της τρόικας αλλά, αντίθετα, θα επενεργήσει αρνητικά στην εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας, ενώ την ίδια στιγμή δεν θα επιφέρει καμιά απολύτων εξοικονόμηση», αναφέρει η ΠΑΣΥΔΥ, παραθέτοντας αναφορά της Έκθεσης της ΜΕΠ.

Η ΠΑΣΥΔΥ καταγγέλλει ότι η αναλυτική και εμπεριστατωμένη Έκθεση της ολομέλειας της ΜΕΠ δεν υποβλήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών στο Υπουργικό Συμβούλιο όπως καθηκόντως οφειλόταν, σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες που προβλέπονται από το Καταστατικό της Επιτροπής.
Παράλληλα η ΠΑΣΥΔΥ χαρακτηρίζει την ενέργεια του ΥΠΟΙΚ πρωτόγνωρη για τα εργασιακά θέσμια και αναφέρει ότι συνιστά αφ’ εαυτής πλήρη παραγκωνισμό και εκθεμελίωση του κοινωνικού διαλόγου στο νευραλγικό και ευαίσθητο δημόσιο τομέα και ουδόλως συμβάλει στη δημιουργία του απαραίτητου κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την ΠΑΣΥΔΥ, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της καταστροφικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο.

«Περαιτέρω κ. Υπουργέ, ως Οργάνωση δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την έντονη πικρία και δυσαρέσκειά μας για τις επί του προκειμένου απαξιωτικές δημόσιες δηλώσεις σας, όπως ‘διερωτώμαι γιατί μια εβδομάδα πριν από την εφαρμογή του νέου ωραρίου, εγείρεται τέτοιο ζήτημα’, ή ‘δεν κάναμε κάτι καινούριο αυτές τις ημέρες’ που όπως προκύπτει από τα προαναφερόμενα γεγονότα είναι παραπλανητικές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρεται.
Καταλήγοντας, η ΠΑΣΥΔΥ τονίζει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί στενά με την Κυβέρνηση στο πλαίσιο των νενομισμένων διαδικασιών για αποτελεσματική προώθηση του περαιτέρω εκσυγχρονισμού και διοικητικής μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα, περιλαμβανομένης και της υιοθέτησης ενός αποτελεσματικού και λειτουργικού ωραρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα