Διήμερο σεμινάριο για τη θαλάσσια ασφάλεια φιλοξενεί η Λάρνακα

18:15 12/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η θαλάσσια ασφάλεια και το μείζον πρόβλημα της πειρατείας στην περιοχή του Κέρατος της Αφρικής είναι το κύριο θέμα διήμερου σεμιναρίου υψηλού επιπέδου για τη θαλάσσια ασφάλεια, που φιλοξενεί η Λάρνακα.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης ανέφερε ότι  το σεμινάριο είναι «πρωτοβουλία της Κυπριακής Προεδρίας που συνδιοργανώνεται μαζί με την ευρωπαϊκή υπηρεσία εξωτερικής δράσης και το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας. Το

θέμα είναι η θαλάσσια ασφάλεια και το μείζον πρόβλημα της πειρατείας στην περιοχή του Κέρατος της Αφρικής, που αποτελεί το μεγαλύτερο, το τεράστιο θέμα θαλάσσιας ασφάλειας του 21ου αιώνα».

Πρόσθεσε ότι στο σεμινάριο «συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και άλλα κράτη. Το σεμινάριο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί συζητώντας το μείζον πρόβλημα της θαλάσσιας ασφάλειας έχουμε μαζί μας εκπροσώπους της Αφρικανικής Ένωσης καθώς και των κρατών της περιοχής του Κέρατος της Αφρικής για να συζητήσουμε τα προβλήματα μαζί τους, να ακούσουμε τις απόψεις τους για να καθορίσει η ΕΕ την πολιτική της σ’ αυτό το μεγάλο θέμα σε συνδιαβούλευση με τους εκπροσώπους των κρατών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα