Δικαιολογημένη η αναβολή έγκρισης του προϋπολογισμού του ΡΙΚ δηλώνει η ΕΔΕΚ

15:32 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΕΔΕΚ θα επιδιώξει την έγκριση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ την ερχόμενη Πέμπτη, μέσα σε πλαίσια που να διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία και εκπλήρωση της αποστολής του, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Νίκος Νικολαϊδης.

Σε διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό, ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε ότι ”στόχος της αναβολής της συζήτησης ήταν να αποφευχθούν τα χειρότερα και να εξευρεθεί η καλύτερη λύση

και για το ΡΙΚ, αλλά και για το δημόσιο συμφέρον” και πως θέση της ΕΔΕΚ είναι ότι ”το ΡΙΚ οφείλει, και μπορεί να διασφαλίσει το δημοκρατικό πολιτικό διάλογο και την έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση του λαού μας”.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ εξέφρασε την άποψη ότι ”δυστυχώς, υπήρξαν τον τελευταίο καιρό πολλά παραδείγματα μη αντικειμενικής αξιολόγησης ειδήσεων στη σειρά και το εύρος που αυτά παρουσιάστηκαν από τα δελτία ειδήσεων του ΡΙΚ” και ότι ”υπάρχουν επίσης σοβαρές αδυναμίες στην υλοποίηση της υποχρέωσης του ΡΙΚ να διασφαλίσει σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου επαρκή, δίκαιη και ισότιμη δυνατότητα και ευκαιρία να ενημερώνουν τους πολίτες”.

Στόχος της ΕΔΕΚ, συνέχισε, είναι ”να αρθούν όλες αυτές οι αδυναμίες, ώστε το ΡΙΚ να μπορέσει να διαδραματίσει το ρόλο και την αποστολή του και θέλουμε να υπάρξει άμεσα διάλογος με το ΔΣ του ΡΙΚ, ώστε να επανατεθούν οι βάσεις και τα πλαίσια της επιβαλλόμενης λειτουργίας του ΡΙΚ”.

Ερωτηθείς κατά πόσο στο τέλος της ημέρας οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα της καθυστέρησης της έγκρισης του προϋπολογισμού, ο κ. Νικολαϊδης είπε πως το Κίνημα κατανοεί ότι οι εργαζόμενοι ”είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται” αλλά, συνέχισε, ”προ του κινδύνου να περάσει ένα νομοσχέδιο με τροποποιήσεις που θα ήταν μια κακή εξέλιξη για το ΡΙΚ, θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να διατεθεί περισσότερος χρόνος για διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, ούτως ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε στην έγκριση ενός προϋπολογισμού, που να διασφαλίζει και τη σωστή λειτουργία του ΡΙΚ αλλά και το ΡΙΚ το ίδιο και τους εργαζόμενους.

”Θα επιδιώξουμε ούτως ώστε την ερχόμενη Πέμπτη να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί του ΡΙΚ μέσα στα πλαίσια τα οποία και στο ΡΙΚ θα διασφαλίζουν μια σωστή κατά την άποψη μας λειτουργία και εκπλήρωση της αποστολής του, αλλά και ασφαλώς οι εργαζόμενοι να ξέρουν ότι δεν θα υποστούν τις οποιεσδήποτε επιπτώσεις για κάτι το οποίο δεν ευθύνονται”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα