ΔΗΚΟ: Απαράδεκτες οι προτάσεις και οι μεθοδεύσεις Μπαγίς και Ντάουνερ

13:47 27/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Εγκεμέν Μπαγίς δεν εκπλήσσουν αφού είναι γνωστός άλλωστε για τις προκλητικές δηλώσεις και για τις στοχεύσεις του, τις στοχεύσεις της Άγκυρας, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το ΔΗΚΟ.

Εκείνο που πρέπει να μας προβληματίσει, σημειώνει, είναι η συμπεριφορά του κ. Ντάουνερ, ο οποίος για ακόμα μια φορά φαίνεται πως κινείται παρασκηνιακά μεθοδεύοντας τετραμερή διάσκεψη και γενικά προωθώντας σενάρια που οδηγούν σε περαιτέρω εκτροπή τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων

και που παράλληλα διευκολύνουν τους σχεδιασμούς και τις στοχεύσεις της Τουρκίας. Το ΔΗ.ΚΟ.

“Θεωρεί ότι πρέπει ο κ. Ντάουνερ να πάρει μια ιδιαίτερα αυστηρή απάντηση στη βάση των ευθυνών και των καθηκόντων του ως Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Κανένας ούτε ο κ. Ντάουνερ ούτε ο οποιοσδήποτε Εκπρόσωπος του ΟΗΕ επιτρέπεται ή δικαιούται να εκφεύγει των καλών υπηρεσιών που η Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού είναι εντεταλμένη από το Συμβούλιο Ασφαλείας να προσφέρει στο κυπριακό”, προστίθεται.

Το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι η πρόταση του κ. Μπαγίς για τετραμερή διάσκεψη, χωρίς προηγουμένως να έχουν συμφωνηθεί οι εσωτερικές πτυχές του κυπριακού, είναι φανερό ότι στοχεύει στην αναβάθμιση του κατοχικού ψευδοκράτους και σε αποενοχοποίηση της Τουρκίας.

Πρόκειται για μια πρόταση η οποία έχει παρουσιαστεί και στο παρελθόν και έχει απορριφθεί, σημειώνεται, γιατί οδηγεί σε πλήρη εκφυλισμό την διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων.

“Πρέπει επίσης να γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μπαγίς ότι για όσο καιρό η Άγκυρα αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της έναντι της Ε.Ε. και των κρατών μελών της, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας και για όσο καιρό αποφεύγει να αποδεχθεί μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού, η πορεία της προς την Ε.Ε. θα είναι στάσιμη”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα