ΔΗΚΟ: Ψευδεπίγραφη η ενότητα χωρίς κοινούς στόχους

17:06 3/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συγκεκριμένες και ουσιαστικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της πραγμάτωσης της ενότητας αναμένει το Δημοκρατικό Κόμμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι οποίες θα οδηγούν σε συμφωνία στη βάση κοινών στόχων, κοινής στρατηγικής και κοινών χειρισμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, το ΔΗΚΟ καλωσορίζει και χαιρετίζει τις ευχές και τις εκκλήσεις όλων για ενότητα, παράλληλα όμως σημειώνεται ότι οι ευχές δεν αρκούν για την επίτευξη της πολυπόθητης ενότητας.

Τα κρίσιμα θέματα και οι μεγάλες προκλήσεις

στη νέα χρονιά υπαγορεύουν ενότητα, συλλογικότητα και κοινή δράση, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Συμπληρώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την πρώτη ευθύνη να εργαστεί για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο.

Το ΔΗΚΟ, προστίθεται, σημειώνει με ιδιαίτερη προσοχή τις επαναλαμβανόμενες, κατά τις τελευταίες ημέρες, εκκλήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενότητα και κοινή δράση, αν και, όπως αναφέρεται, δεν αρκούν οι προσπάθειες για αποστολή μηνυμάτων ενότητας στη διεθνή κοινότητα ή για σφυρηλάτηση της ελάχιστης ενότητας.

Συμπληρώνεται, εξάλλου, ότι απαιτείται να συμφωνηθεί η βάση επί της οποίας θα θεμελιωθεί και θα οικοδομηθεί η επιδιωκόμενη ενότητα, καθώς, όπως αναφέρεται, ενότητα χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο και κοινούς στόχους δεν νοείται, γιατί είναι μια ψευδεπίγραφη ενότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα