ΔΗΚΟ: Βλέπει μεθόδευση και απόπειρα παγίδευσης της ε/κ πλευράς στις συνομιλίες

22:05 1/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Παρόλο που ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών επέλεξε να προβεί σε ένα πυθιακό απολογισμό της συνάντησης της Νέας Υόρκης, διακρίνουμε πίσω από τα επιτηδευμένα λόγια του ένα προφανές χρονοδιάγραμμα το οποίο θα καταστεί σαφέστατο μετά την προαναγγελθείσα επόμενη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Ντερβίς Έρογλου.

Ο κ. Μπάν Κι Μούν, κατά την πάγια τακτική του, επιχείρησε να παρουσιάσει τις επιθυμίες του ως πραγματικότητα, δημιουργώντας έτσι μια εικονική πραγματικότητα πίσω από την οποία κρύβονται δυσάρεστες αλήθειες.

Ούτε λέξη για την τουρκική αδιαλλαξία. Πρόδηλη η προσπάθεια να

παρουσιαστεί δήθεν ενθαρρυντική πρόοδος στη συνάντηση της Νέας Υόρκης σε κάποια από τα θεμελιώδη θέματα. Μάλιστα, όπως είπε, η πρόοδος αυτή του επιτρέπει να εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει τελική συμφωνία.

Ωστόσο, την επόμενη στιγμή σημείωσε ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει στους επόμενους δυο μήνες ώστε να φτάσουν τα πράγματα «στο τέλος».

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Μπάν Κι Μούν η επόμενη συνάντηση του με τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων της Κύπρου θα είναι ο τελευταίος σταθμός πριν «το τέλος» και μέχρι αυτό το σταθμό αναμένει ότι οι δυο ηγέτες θα καταλήξουν σε συμφωνία για τις εσωτερικές πτυχές του κυπριακού ώστε να ακολουθήσει διεθνής διάσκεψη.

Έχουμε την άποψη ότι πίσω από όσα δήλωσε σήμερα ο Γ.Γ. του ΟΗΕ και κυρίως από όσα παρέλειψε να πει, υπάρχει μια μεθόδευση και μια απόπειρα παγίδευσης της πλευράς μας σε μια πορεία με προσδιορισμένη και σημαδεμένη κατάληξη.

Στη βάση πληρέστερης ενημέρωσης και αναλυτικότερης αξιολόγησης και εκτίμησης των αποτελεσμάτων της συνάντησης της Νέας Υόρκης, το Δημοκρατικό Κόμμα θα προβεί σε εκτενέστερα σχόλια

Keywords
Τυχαία Θέματα