Δηλώσεις Ατούν για οικονομία ψευδοκράτους και γεωτρήσεις

16:02 11/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

O ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας του ψευδοκράτους για το έτος 2010 ήταν 3,6%, το 2011 ήταν 4,5% και το 2012 στόχος είναι ο ρυθμός ανάπτυξης να σημειώσει αύξηση της τάξης του 5%, δήλωσε ο «υπουργός οικονομικών και ενέργειας» Σουνάτ Ατούν ο οποίος επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της εφημερίδας “Κίπρις”.

Σύμφωνα με το σημερινό σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Ατούν επέκρινε την «κυβέρνηση» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος που ήταν στην «εξουσία» κατά την περίοδο 2002-2009 για το ότι δεν προέβαινε σε ελέγχους σχετικά με τον ρυθμό ανάπτυξης, κάτι το οποίο προκάλεσε οικονομικά προβλήματα και επέφερε

πολύ σημαντικές μειώσεις στα «κρατικά έσοδα». Στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου τριετούς οικονομικού προγράμματος, πρόσθεσε, θα πραγματοποιηθούν πέντε συναντήσεις με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, συντεχνίες, πανεπιστήμια και άλλους φορείς για να διευκρινιστούν ποίοι τομείς χρήζουν παροχής κινήτρων και βοήθειας.

Το τριετές οικονομικό πρόγραμμα θα περιέχει τις πολιτικές και στρατηγικές για την υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν, δήλωσε ο κ. Ατούν σε άλλες δηλώσεις του σύμφωνα με την εφημερίδα “Βατάν”. Πρόσθεσε ότι αυτό που αναμένεται, είναι να συνεχιστεί με σταθερότητα ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας του ψευδοκράτους.

Αναφερόμενος στις χερσαίες γεωτρήσεις για εντοπισμό υδρογονανθράκων στα κατεχόμενα, ο ”υπουργός” δήλωσε ότι συνεχίζεται η μεταφορά του αναγκαίου εξοπλισμού της Τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) που θα χρησιμοποιηθεί για τη γεώτρηση. Οι εργασίες για την πρώτη γεώτρηση αναμένεται να αρχίσουν την εβδομάδα που ακολουθεί τις 24 Απρίλιου με εκδήλωση, στην οποία θα παρευρεθούν ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΡΑΟ Μεχμέτ Ουϊσάλ, σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα