Δηλώσεις Φωτίου για οικονομία και υποψηφιότητα Μαλά

17:32 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΔΗΚΟ δια του Εκπροσώπου Τύπου του απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και πρωτίστως προς την Κυβέρνηση να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για δημιουργία συνθηκών συλλογικής και κοινής αντιμετώπισης των κρίσιμων προβλημάτων, προχωρώντας και σε συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φωτίου είπε ότι το ΔΗΚΟ εισηγείται όπως τα θέματα της οικονομίας και κυρίως τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για αντιμετώπιση της παρούσας οικονομικής κρίσης κρατηθούν

έξω από τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις. Δεύτερον, ο κ. Φωτίου ζήτησε όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλέσει άμεσα το Άτυπο Συμβούλιο των Αρχηγών, «προκειμένου να καταβληθεί μια συλλογική και ειλικρινής προσπάθεια για τη διαμόρφωση ενός έκτακτου σχεδίου δράσης που να στηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με συνευθύνη και συλλογική ανάληψη του πολιτικού κόστους».

Εισηγήθηκε, επίσης, όπως τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεσμευτούν ότι θα στηρίξουν στη Βουλή τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προς υλοποίηση του έκτακτου σχεδίου δράσης και να πάρουν τη μορφή νομοθετημάτων και, τέλος, οι υποψήφιοι να δεσμευτούν με κοινή δέσμευση / διακήρυξη ότι θα αποφύγουν να μετατρέψουν σε προεκλογική αρένα το πεδίο της οικονομίας.

«Οι εισηγήσεις αυτές του ΔΗΚΟ δεν αποσκοπούν βεβαίως στον περιορισμό του δικαιώματος, αλλά και της υποχρέωσης των πολιτικών δυνάμεων και των υποψηφίων να καταθέτουν απόψεις, θέσεις και προτάσεις στο δημόσιο πολιτικό διάλογο», είπε.

Με τις εισηγήσεις αυτές, πρόσθεσε, θα αναβαθμιστεί και το επίπεδο του πολιτικού μας πολιτισμού. «Με λίγα λόγια, εισηγούμαστε πολιτικό διάλογο στη βάση θέσεων και προτάσεων και όχι στη βάση αντιπαραθέσεων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων».

Η ιδιαίτερη όξυνση που παρατηρήθηκε την τελευταία περίοδο και οι έντονες αντιπαραθέσεις στο δημόσιο πολιτικό διάλογο, ανέφερε ο κ. Φωτίου, θα είναι φαινόμενα παροδικά και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα επικεντρωθούν στα κρίσιμα, επείγοντα και πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο τόπος και ο λαός.

Πρώτος κοινός στόχος όλων, είπε, πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της οικονομίας μας και η υπέρβαση της πολυεπίπεδης κρίσης που ταλανίζει τον τόπο. «Το πολιτικό σύστημα πρέπει επίσης να κερδίσει τη μάχη για αποκατάσταση της πολιτικής του αξιοπιστίας», κατέληξε.
Υποψηφιότητα Μαλά
—————————
Σεβόμαστε όλες τις υποψηφιότητες, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ κληθείς να σχολιάσει την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά, ευχόμενος παράλληλα να διεξαχθεί ένας σωστός προεκλογικός αγώνας για το καλό του τόπου. «Να αγγίξουμε όλοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες με ήθος και να αποφύγουμε άγονες αντιπαραθέσεις που δεν θα ωφελήσουν κανέναν».

Σε ερώτηση ότι το ΑΚΕΛ επιμένει όπως το ΔΗΚΟ δώσει τις συγκλίσεις με τον ΔΗΣΥ για να φανεί κατά πόσο πράγματι «εμβολίασαν» τις θέσεις του Συναγερμού, ο κ. Φωτίου απάντησε «να μην ανησυχεί το ΑΚΕΛ».

Από τη στιγμή που η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, είπε, υιοθετήσει τις πολιτικές διακ

Keywords
Τυχαία Θέματα