Δηλώσεις Παπαδόπουλου και Παπαγεωργίου για μηχανισμό στήριξης

17:07 28/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΔΗΚΟ πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε να μην ενταχθούμε στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ είναι με το να ξανακερδίσουμε τη χαμένη αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατία, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ”μόνο έτσι θα γίνουν αποδεκτά τα ομόλογα της Δημοκρατίας για τη στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας και θα ξανανοίξουν οι διεθνείς αγορές για δανεισμό”.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών ”να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος έχει θέσει για τον εαυτό του και για την Κυβέρνηση ενώπιον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Eurogroup” και να μην περιμένει το ΑΚΕΛ, παρουσιάζοντας ”άμεσα μέτρα περικοπών και εξυγίανσης πέρα των 200 εκατομμυρίων ευρώ, πρόταση μεταρρύθμιση της ΑΤΑ και να μας εξηγήσει με συγκεκριμένο τρόπο πώς προτίθεται να πετύχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2013, αν πραγματικά θέλει αυτή η Κυβέρνηση να αποφύγει το μηχανισμό στήριξης”.

”Σε αντίθετη περίπτωση, όπως λέει και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, απλά δεν θα είμαστε σοβαροί”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ”πέρασαν περίπου πέντε μήνες που τέως Υπουργός Οικονομικών μας είπε δεν θα έρθουν άλλα μέτρα” και ”πάνε περίπου 30 μέρες από τότε που ο νυν Υπουργός Οικονομικών μας είπε ότι θα έρθουν μέτρα της τάξης των 200 εκ. ευρώ για εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας” και πρόσθεσε ότι ”το Σαββατοκύριακο ακούσαμε τον Υπουργό Οικονομικών, το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μας λένε πως δεν πρέπει να ενταχθούμε σε μηχανισμό στήριξης”.

Αυτό που δεν μας είπαν, συνέχισε, είναι πώς δεν θα ενταχθούμε στο μηχανισμό στήριξης.

Ανέφερε ότι ”ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευθεί πριν από λίγο καιρό ενώπιον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Eurogroup ότι μέχρι τις 18 του Μάη θα είχε προωθήσει μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης ύψους 200 εκ. ευρώ και θα παρουσίαζε πρόταση για μεταρρύθμιση της ΑΤΑ”.

”Αυτό το χρονοδιάγραμμα έχει ήδη παραβιαστεί, η αξιοπιστία του κράτους μας έχει ήδη δεχθεί ακόμη ένα πλήγμα την ίδια περίοδο που προσπαθούμε να πείσουμε ότι δεν είμαστε σκουπίδια”, πρόσθεσε.

”Εκκληση του ΔΗΚΟ προς τον Υπουργό Οικονομικών είναι να μην περιμένει το ΑΚΕΛ”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ”είναι προφανές ότι το ΑΚΕΛ θα ακολουθήσει ενόψει προεδρικών εκλογών την ίδια πολιτική της απραξίας και της ατολμίας, η οποία μας έχει φέρει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα πρόθυρα της χρεοκοπίας”.

Ανέφερε, τέλος, ότι ”ο Υπουργός Οικονομικών πρέπει να αναλάβει ευθύνη και να αναπτύξει πρωτοβουλίες για να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος έχει θέσει για τον εαυτό του και για την Κυβέρνηση ενώπιον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Eurogroup”.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάμπος Παπαγεωργίου, απαντώντας στον Νικόλα Παπαδόπουλο, είπε πως «αυτός φορτικά εδώ και

Keywords
Τυχαία Θέματα