Δηλώσεις Σουλτς υπέρ της Κύπρου σε συνέντευξη Τύπου στην Τουρκία

22:52 28/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

“Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι χώρα μέλος της ΕΕ. Σημειώνω ότι μία υποψήφια για ένταξη χώρα μας λέει πως δεν θα προβεί σε συνομιλίες με την Κυπριακή Προεδρία. Το επικρίνω, πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν, αλλά το σημειώνω”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αγκυρα μετά τις επαφές του με την τουρκική ηγεσία.

Ερωτηθείς για το πώς θα επηρεαστεί η ”θετική ατζέντα” μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ από τη στάση που θα κρατήσει η Τουρκία

κατά την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, ο Σουλτς είπε ότι στο πλαίσιο της ”θετικής ατζέντας” έχει δημιουργηθεί ένας μακρύς κατάλογος και ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει αν η Τουρκία θα παγώσει τον κατάλογο αυτό κατά την Κυπριακή Προεδρία.

Ο Σουλτς είπε πως δυσκολεύεται να πιστέψει ότι θα παγώσει για ένα εξάμηνο ο κατάλογος, πως ο ίδιος δεν γνωρίζει αν θα ανοίξουν και άλλα κεφάλαια και πως έχει την εντύπωση ότι ο αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης επίτροπος της ΕΕ Στέφαν Φούλε έχει συμφωνήσει με την τουρκική κυβέρνηση να μη δοθεί διάλειμμα στη ”θετική ατζέντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα