Δημοτικοί Σύμβουλοι ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ στηρίζουν πλήρως το Δήμαρχο Αμμοχώστου

13:43 7/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του ΕΥΡΩΚΟ στηρίζουν πλήρως το Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό και διαφωνούν με την κριτική που του ασκήθηκε τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από το ΑΚΕΛ και από τους Δημοτικούς Συμβούλους του ΑΚΕΛ.

Κοινή

ανακοίνωση των Δημοτικών Συμβούλων του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του ΕΥΡΩΚΟ αναφέρει πως κατά την ομιλία του στην αντικατοχική εκδήλωση της Αμμοχώστου το περασμένο Σάββατο 04/08/2012, ο κ. Γαλανός ουδόλως καταφέρθηκε εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι αναφορές του στόχευαν στο σύνολο της Πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου, την οποία κάλεσε να συστρατευθεί για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

“Τα μηνύματα που θέλησε με τόλμη και παρρησία να περάσει ο Δήμαρχος Αμμοχώστου απηχούν πλήρως την ανάγκη επίτευξης αρραγούς ενότητας για να αντιμετωπίσουμε τη δεινή κατάσταση στην οποία ευρίσκεται το εθνικό μας θέμα λόγω της Τουρκικής αδιαλλαξίας και της οικονομίας μας που είναι αποτέλεσμα της διεθνούς και Ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης”, προστίθεται.

“Θεωρούμε ότι η ομιλία του κ. Γαλανού κατά την αντικατοχική εκδήλωση της Αμμοχώστου δεν ευρίσκεται σε κανένα σημείο της σε αντιδιαστολή με το ψήφισμα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του ημερομηνίας 03/08/2012. Έχουμε χάσει τη μισή μας πατρίδα, ας διαφυλάξουμε τουλάχιστον τη δημοκρατία του λόγου και την ενότητα του κόσμου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο καθένας μας, προστίθεται, “κρίνεται από τα λόγια και τις πράξεις του και η απογοήτευση του κόσμου είναι ακριβώς γιατί δεν μπορούμε να κρατήσουμε την Αμμόχωστο ψηλά, έξω από μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Να μπορεί να εκφράσει ο καθένας την άποψη του και να γίνει σεβαστή, και προπαντός γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έκανε αρκετά για την Αμμόχωστο. Γιατί η Αμμόχωστος χάνεται καθημερινά και εμείς περιμένουμε τους βαρβάρους. Γιατί μπουχτίσαμε να χειροκροτούμε, γιατί θέλουμε να δούμε ηγέτες με ταπεινοφροσύνη και διάθεση αυτοκριτικής. Συνέχιση της διαμάχης, η οποία ατυχώς συνεχίζεται, μόνο ζημιά μπορεί να προσφέρει τόσο στον αγώνα των Αμμοχωστιανών όσο και στο σύνολο του Κυπριακού Ελληνισμού”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα