Δίωρη στάση εργασίας προσωπικού Κέντρου Φιλοξενίας Ενηλίκων Λευκάρων

17:03 10/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το προσωπικό του κέντρου φιλοξενίας ενηλίκων Λευκάρων πραγματοποίησε σήμερα, μεταξύ 9 και 11 το πρωί, δίωρη στάση διαμαρτυρίας, ανακοίνωσαν οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ.

Ο κύριος λόγος, όπως αναφέρεται, «ήταν οι μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του κέντρου» για απολύσεις και σημαντικές μειώσεις μισθών

και ωφελημάτων αγνοώντας τη συλλογική σύμβαση του προσωπικού και τις συντεχνίες ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ Λάρνακας, Ε.Ε.Σ. Τοπ. Αυτοδιοίκησης ΣΕΚ Λάρνακας και Δ.Ε.Ε.Κ Δ.Ο.Κ.Ω ΔΕΟΚ Λάρνακας, που πραγματοποίησαν πάμπολλες συναντήσεις με το συμβουλίου του κέντρου ώστε να εξευρεθεί συμβιβαστική συμφωνία.

«Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι συντεχνίες και την προειδοποίηση δέκα ημερών (από 30 Σεπτεμβρίου) για λήψη μέτρων εάν δεν αποσυρθούν οι απαράδεκτες και μονομερείς αποφάσεις και την αίτηση για μεσολάβηση στο τμήμα εργασιακών σχέσεων δεν είχαμε καμία απάντηση μέχρι την έναρξη της στάσης εργασίας», αναφέρουν.
Προσθέτουν ότι κατά την έναρξη της στάσης εργασίας έγινε παρέμβαση από το τμήμα εργασιακών σχέσεων για να αναβληθεί η προγραμματισμένη 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013.

«Η μεσολαβητική πρόταση έγινε αποδεκτή από την Γενική Συνέλευση του προσωπικού και θα προσέλθουμε σε διάλογο στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας», αναφέρεται.

Οι συντεχνίες προσθέτουν ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, Δημάρχου Σάββα Ξενοφώντος υπήρξε δραστική μείωση της κρατικής χορηγίας από την Κυβέρνηση κατά 55,6%(από €36000 σε €16000 το χρόνο).

Αναφέρεται τέλος ότι η γενικότερη μείωση των κρατικών χορηγιών σε ευαγή ιδρύματα και στα Σ.Κ.Ε (Συμβούλια Κοινοτικού Εθελοντισμού) θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο γηροκομείων παιδικών λεσχών, προγραμμάτων κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων, βρεφοπαιδοκομικούς σταθμούς και ειδικά σχολεία παιδιών με ειδικές ικανότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα