ΔΗΣΥ: Επείγει η χάραξη ολοκληρωμένης ενεργειακής στρατηγικής

18:06 28/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ερευνητικής γεώτρησης από την εταιρεία Noble είναι χωρίς αμφιβολία εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική και θετική, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπροόσωπος τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χάρης Γεωργιάδης.

“Πρόκειται για γεγονός που επιβεβαιώνει πλήρως αυτούς που είχαν προωθήσει, διαχρονικά, την υπόθεση της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων και που αναδεικνύει την στρατηγική σημασία των συμφωνιών οριοθέτησης της

Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης που είχαν συνομολογηθεί από τις κυβερνήσεις Κληρίδη και Παπαδόπουλου αλλά και την σημερινή κυβέρνηση” αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Αυτό που τώρα επείγει είναι η χάραξη μιας ολοκληρωμένης ενεργειακής στρατηγικής, η δημιουργία ενός αξιόπιστου θεσμικού πλαισίου και η καθιέρωση διαδικασιών πλήρους διαφάνειας. Με επίγνωση ότι η ύπαρξη ενεργειακών αποθεμάτων δεν αποτελεί υποκατάστατο για μια νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική που να βασίζεται στην βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.

Πρέπει να προχωρήσουμε στην ορθολογική και όχι στην πολιτική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Με ορίζοντα τις επόμενες γενεές και όχι τις επόμενες εκλογές. Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε ότι η σημερινή θετική εξέλιξη θα μετουσιωθεί σε πραγματικό όφελος για τον τόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα