ΔΗΣΥ: Ψήφος ευθύνης στην πατρίδα η υπερψήφιση των μνημονιακών νομοσχεδίων

11:41 13/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης εξηγώντας τη χθεσινή στάση του κόμματος του και την υπερψήφιση των μνημονιακών νομοσχεδίων ανέφερε πως «ο τόπος μας περνά τις πιο δύσκολες στιγμές μετά το 1974, προσθέτοντας ότι «αυτό καθόρισε τη στάση ευθύνης του ΔΗΣΥ».

«Στη χθεσινή συνεδρία της Βουλής δεν είχαμε να διαλέξουμε μεταξύ καλών και κακών μέτρων», συνέχισε και αναφέροντας ότι «είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ της βέβαιης οικονομικής κατάρρευσης και της προοπτικής ότι θα βάλουμε σιγά -σιγά την Κύπρο

σε πορεία διόρθωσης, ανάκαμψης και ανάπτυξης» .
«Αναγνωρίζουμε ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης θα έχουν αρνητικές συνέπειες για πολλούς συμπολίτες μας», είπε και προσθέτοντας ότι «οι συνέπειες θα ήταν πολύ πιο οδυνηρές, εάν με τη στάση μας εκτροχιάζαμε την προσπάθεια επικύρωσης της δανειακής σύμβασης», διατύπωσε τη θέση ότι « μόνο μέσα από την επανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας μας θα κερδίσουμε το δικαίωμα να βελτιώσουμε τα λάθη και τις παραλήψεις της παρούσας Κυβέρνησης».
Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε επίσης ότι «η στάση μας στη Βουλή χθες κάθε άλλο παρά ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι «ήταν ψήφος ευθύνης προς την πατρίδα μας».
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ σχολιάζοντας την απαίτηση όπως ανέφερε της Κυβέρνησης για δανεισμό από ημικρατικούς οργανισμούς, είπε ότι πρόκειται για ένα σοβαρότατο ζήτημα και έχουμε συμφωνήσει να εξετασθεί επειγόντως από την Επιτροπή Οικονομικών πιθανόν την ερχόμενη Δευτέρα.
«Θέση του ΔΗΣΥ είναι πως δεν θα πρέπει να υλοποιηθεί κανένας δανεισμός πριν δοθούν εξηγήσεις και διασφαλίσεις ότι οι μελλοντικές συντάξεις των εργαζομένων είναι απόλυτα διασφαλισμένες», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα