Διϋπουργική σύσκεψη στη Λευκωσία με θέμα τη Συρία

09:53 28/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διϋπουργική σύσκεψη με θέμα τις εξελίξεις στη Συρία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι Υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Αμυνας, Δικαιοσύνης και Συγκοινωνιών και Εργων. Επίσης θα συμμετάσχουν και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη σύσκεψη

αναμένεται να γίνει μια γενική ανασκόπηση και συντονισμός ενόψει των εξελίξεων στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

Εν τω μεταξύ, οι κυπριακές Αρχές είναι έτοιμες για επαναπατρισμό Κυπρίων πολιτών καθώς και για την παροχή διευκολύνσεων σε Ευρωπαίους υπηκόους και πολίτες τρίτων χωρών.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, ο Αμερικανός Υπουργός Αμυνας, Τσακ Χέιγκελ δήλωσε ότι ο στρατός είναι έτοιμος για επίθεση στην περίπτωση που δοθεί μια τέτοια εντολή από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ την ίδια ώρα, η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για μια επικείμενη στρατιωτική επίθεση. Ο Yπουργός Εξωτερικών της Συρίας Γουαλίντ αλ-Μαλέμ προειδοποίησε ότι η χώρα θα αμυνθεί με τρόπο που θα “εκπλήξει” τους εχθρούς της.

Επί του παρόντος, ο Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει όλες τις πιθανές επιλογές σχετικά με το ποιά θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς εναντίον αμάχων.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, μέχρι στιγμής, ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει λάβει ακόμα μια τελική απόφαση, αλλά πραγματοποιεί συνεχείς διαβουλεύσεις με τους συμμάχους και το Κογκρέσο.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι κατηγορούν την κυβέρνηση του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, ότι ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη σε πόλη λίγο έξω από τη Δαμασκό, κατά την οποία η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 1.300 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα