Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για επίσκεψη Πέρες

14:05 2/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με αφορμή την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στην Κυπριακή Δημοκρατία, λαμβάνει η κυπριακή Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του για την επίσημη επίσκεψη Πέρες στην Κύπρο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός είπε ότι η κυπριακή Αστυνομία από σήμερα το απόγευμα τίθεται σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας με τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας με αφορμή την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Ισραήλ

κ. Σιμόν Πέρες στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Τα μέτρα ασφάλειας θα ενεργοποιηθούν από την πρώτη στιγμή άφιξης του επίσημου προσκεκλημένου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα καλύψουν τις διακινήσεις του, το χώρο διαμονής του, τους χώρους επισκέψεων, καθώς και την όλη παραμονή του στο νησί μέχρι και την αναχώρηση του την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011. Για το σκοπό αυτό έχει επιστρατευτεί το πλέον επίλεκτο σώμα της Αστυνομίας, η Μηχανοκίνητη Μονάδα Αμεσης Δράσης και συγκεκριμένα ο ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός όπου σε στενή συνεργασία με άλλα αρμόδια Τμήματα και Υπηρεσίες του Αρχηγείου Αστυνομίας όπως η Τροχαία Αρχηγείου, ο Ουλαμός Πρόληψης Εγκλημάτων Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, καθώς και τη Μονάδα Προεδρικής Φρουράς, θα καλύψουν την όλη επιχείρηση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε, επίσης, ότι θα λειτουργήσει η Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων στην Μηχανοκίνητη Μονάδα Αμεσης Δράσης όπου τη γενική ευθύνη θα έχει ο Διοικητής της Μονάδας, ενώ την όλη εποπτεία της διαταγής της επιχείρησης θα έχει ο αρμόδιος Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Επιχειρήσεων.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι το ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας θα εποπτεύει από αέρος την όλη επιχείρηση, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των διακινήσεων του κ. Πέρες και θα έχει συνεχή ετοιμότητα να παρέμβει όταν και εφόσον χρειαστεί.

«Η κυπριακή Αστυνομία έχει αυτονόητη υποχρέωση να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού την επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία. Για το σκοπό αυτό ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου έδωσε σαφέστατες οδηγίες σε όσους έχουν εμπλοκή στην αστυνομική επιχείρηση, χαρακτηριστικά να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και να είναι σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό πρόβλημα και η επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου θα στεφθεί με απόλυτα επιτυχία στο τομέα της ασφάλειας», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θα έρθει και η φρουρά του κ. Πέρες, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι ο Ισραηλινός Πρόεδρος θα συνοδεύεται και από μέλη της δικής του φρουράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα