Δραματική έκκληση ΚΕΒΕ – ΟΕΒ για σωτηρία της οικονομίας

17:32 22/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δραματική έκκληση απευθύνουν το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή να προχωρήσουν άμεσα στην συνομολόγηση συμφωνίας, ενώ ιδιαίτερη έκκληση απευθύνουν προς τη Βουλή για την επανεξέταση της προηγούμενης απόφασης και επιστροφή στη βάση της αρχικής πρότασης του Eurogroup.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΚΕΒΕ

και η ΟΕΒ είναι πεπεισμένοι ότι η μη συνομολόγηση της συμφωνίας θα οδηγήσει σε κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα λόγω έλλειψης της αναγκαίας ρευστότητας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου οι καταθέσεις όλων των πολιτών, σε αντίθεση με το σχετικά χαμηλό ποσοστό που προτείνεται να συνεισφέρει ο κάθε καταθέτης έναντι ικανοποιητικής εξασφάλισης.

Όπως αναφέρεται, τα πιο πάνω αποφασίστηκαν σε έκτακτη κοινή συνάντηση του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δύο οργανώσεις πιστεύουν ότι: «Οι ώρες που διανύουμε είναι όχι μόνο κρίσιμες, αλλά και οριακές. Ο χρόνος εξαντλείται και η χώρα κινδυνεύει. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και ερασιτεχνισμούς. Η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και καλούν την Κυβέρνηση και τη Βουλή να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων».

Σημειώνουν, επίσης, ότι «αυτή την ώρα θα πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι το συναίσθημα και οι κενές διακηρύξεις. Οφείλουμε να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις χωρίς άλλη καθυστέρηση. Η υφιστάμενη κατάσταση έχει πλέον επηρεάσει όλους ανεξαίρετα τους τομείς της οικονομίας όπως υπηρεσίες, εμπόριο, βιομηχανία και κατασκευές και δεν περιορίζεται πλέον στους τομείς των χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών».

Το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ διαμηνύουν ότι «οι επιχειρήσεις αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν με ορατό τον κίνδυνο να αναγκαστούν οι πλείστες να αναστείλουν προσωρινά τις εργασίες τους».

«Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε την οικονομία και το αύριο του τόπου ενεργώντας με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα