Δυσαρέσκεια WWF για ΠΔΠ και τις δαπάνες για την κλιματική αλλαγή

15:42 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη δυσαρέσκειά του γιατί, όπως αναφέρει, δεν υπάρχει δέσμευση εκ μέρους των Υπουργών της ΕΕ για διάθεση 20% του προϋπολογισμού της Ένωσης για αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την κλιματική αλλαγή, εκφράζει το ευρωπαϊκό γραφείο του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση, γνωστό ως WWF.

Σε ανακοίνωσή του, το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση σημειώνει ότι στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, υπό την Κυπριακή Προεδρία, οι

Υπουργοί Ευρωπαϊκών Θεμάτων της ΕΕ, δεν έχουν δεσμευτεί για διάθεση 20% του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 για διάφορες δράσεις για την κλιματική αλλαγή.

Σημειώνει επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προηγουμένως δεσμευτεί ότι τουλάχιστον το 20% του ΠΔΠ θα δινόταν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε τομείς όπως η Πολιτική Συνοχής, η Κοινή Γεωργική Πολιτική, η Αναπτυξιακή Πολιτική και η Ερευνα και Ανάπτυξη.

Ο Sebastien Godinot, oικονομολόγος του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του WWF δήλωσε ότι η δέσμευση που είχε αναλάβει η Κομισιόν κρίνεται απαραίτητη για την εφαρμογή της Στρατηγικής Ευρώπη 2020 που αφορά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα