‘Δυσμενή τα αποτελέσματα και παταγώδης αποτυχία στο Greentree’

14:11 26/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι ούτε οι ερμηνείες, ούτε οι επεξηγήσεις που επεχείρησε να δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανατρέπουν τα δυσμενή αποτελέσματα του Greentree.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Φώτης Φωτίου δήλωσε σήμερα ότι τα όσα ανακοίνωσε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών μετά το πέρας της συνάντησης μιλούν από μόνα τους.

Δυστυχώς, είπε, ”ούτε οι ερμηνείες, ούτε οι επεξηγήσεις που επεχείρησε να δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανατρέπουν τα δυσμενή αποτελέσματα του Greentree, ούτε δικαιολογούν την παταγώδη αποτυχία

του να υπερασπιστεί και να διασφαλίσει τις αρχές και τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η δική μας πλευρά”.

Συνέχισε λέγοντας ότι ”παρόλο που έχουμε πάρα πολλά ακόμη να πούμε και για τις ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας στη διαμόρφωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων του Greentree, θεωρούμε ότι αυτή την ώρα απόλυτη προτεραιότητα έχει μια συλλογική και καθολική προσπάθεια ανατροπής αυτών των αποτελεσμάτων”.

Ο κ. Φωτίου εξέφρασε τη θέση ότι επιβάλλεται άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για την εξέταση της όλης κατάστασης και για μια συλλογική και από κοινού προσπάθεια απεγκλωβισμού από τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και τις παγιδευτικές διαδικασίες που καθορίστηκαν στο Greentree 2, όπως είπε.

”Κάθε μέρα που περνά”, συνέχισε, ”ο οδικός χάρτης, τα χρονοδιαγράμματα, η διαδικασία και η μεθοδολογία, που καθορίστηκαν στη συνάντηση του Greentree, γεννούν νέους κινδύνους και νέα δυσμενή δεδομένα”.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσουμε, αποφασιστικά και αποτελεσματικά ”την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο”.

Εξέφρασε απογοήτευση γιατί, όπως είπε, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του, ”ο Πρόεδρος Χριστόφιας είτε δεν έχει κατανοήσει την οδυνηρή πραγματικότητα, είτε, προφανώς για λόγους γοήτρου, αποφεύγει να παραδεχθεί τα δικά του λάθη και τις οδυνηρές του παραλείψεις”.

”Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμμένει στη θεωρία ότι «πετύχαμε» να θέσουμε τους όρους μας στο Greentree, σημαίνει ότι αδυνατεί να κατανοήσει την πραγματικότητα”, συνέχισε.

Οπως ανέφερε, αν ο Πρόεδρος Χριστόφιας ”συνεχίσει να αγνοεί και να παραγνωρίζει τις δικαιολογημένες ανησυχίες, ενστάσεις και διαφωνίες της πλειοψηφίας του Εθνικού Συμβουλίου και να επιμένει στις δικές του θεωρίες και αυταπάτες, είναι λογικό και αναμενόμενο να απολέσει την όποια εμπιστοσύνη ως διαχειριστής του κυπριακού προβλήματος”.

Κατέληξε λέγοντας ότι στο Εθνικό Συμβούλιο πρέπει επίσης να εξεταστεί ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών, του Γενικού Γραμματέα και των συνεργατών του, που όπως διαφαίνεται από τα αποτελέσματα του Greentree 2 εκφεύγει από τις αρχές και τα ψηφίσματα του διεθνούς οργανισμού και βρίσκεται εκτός των πλαισίων των όρων εντολής που τους έχουν δοθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα