Εμπλοκή στο διορισμό CEO της Τράπεζας Κύπρου – Αρνήθηκε ο Μιχάλης Κολακίδης

22:10 23/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παραμένει σε αβεβαιότητα η θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου, μετά την μη αποδοχή της από τον τραπεζίτη της Eurobank Μιχάλη Κολακίδη.

Ο κ. Κολακίδης έστειλε επιστολή ενημερώνοντας ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τη θέση, καθώς υπάρχει διαφωνία για τους όρους του συμβολαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κολακίδης ζητούσε μεσοπρόθεσμο συμβόλαιο ενώ η Κεντρική Τράπεζα

είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να προσφερθεί εργοδότηση πέραν των μηνών, που χρειάζονται μέχρι τη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, όπως αναφέρει και το μνημόνιο.

Στην επιστολή ο κ. Κολακίδης εισηγείται να διοριστεί άτομο από την υφιστάμενη διευθυντική πυραμίδα της Τράπεζας, ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση στην πρώτη γενική συνέλευση των νέων μετόχων της Τράπεζας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο διοικητής της ΚΤ συγκάλεσε σύσκεψη με διοικητικά στελέχη της Τράπεζας Κύπρου για αξιολόγηση της κατάστασης.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο διορισμός του Χρίστου Χρίστου, που ήταν ένας από τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους. Ο κ. Κολακίδης είχε υποδεχτεί από το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, με 10 ψήφους, ενώ δύο ψήφους είχε λάβει ο κ. Χρίστου και μια ο κ. Τάκης Αράπογλου.

Σε ότι αφορά τον κ. Αράπογλου, η Τράπεζα Κύπρου, με αφορμή αναφορές σε τηλεοπτικούς σταθμούς, διευκρίνισε ότι ο κ. Αράπογλου δεν ήταν υποψήφιος για την θέση. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Αράπογλου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τις 10 Μαΐου 2013, θέση από την οποία προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο Συγκρότημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα