ΕΔΕΚ: Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις Σόιμπλε

12:12 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble «αυξάνουν τις ανησυχίες μας για την τελική κατάληξη των διαβουλεύσεων με την Τρόικα», σύμφωνα με τον Γραμματέα Θεματικής Οικονομίας του ΚΣ ΕΔΕΚ Τάσο Γιασεμίδη.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη την Παρασκευή, ο κ. Γιασεμίδης ανέφερε ότι, «όπως διαφαίνεται, χώρες της ΕΕ θέτουν θέμα για το φορολογικό καθεστώς της Κύπρου, σε μιαν περίοδο που εντείνεται ο ανταγωνισμός από άλλες χώρες κέντρα

παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, όπως το Λουξεμβούργο και η Μάλτα».

«Ο τομέας των υπηρεσιών αποτελεί πέραν του 40% του κυπριακού ΑΕΠ και μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πυλώνες επανεκκίνησης της κυπριακής οικονομίας», συμπλήρωσε ο κ. Γιασεμίδης και πρόσθεσε ότι «το ΚΣ ΕΔΕΚ από την πρώτη στιγμή έθεσε ως θέμα αρχής την απόρριψη της θέσης της Τρόικας, όπως αποτυπώνεται στο αγγλικό κείμενο, για υιοθέτηση κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο δεν θα επιτρέπεται στην Κυβέρνηση και στη Βουλή να αυξάνει τα έξοδα τα οποία αφαιρούνται για σκοπούς φορολόγησης».

Κάτι τέτοιο, είπε, «αποτελεί εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ενώ αφαιρεί ένα σημαντικό εργαλείο παροχής κινήτρων για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και για ώθηση της ανάπτυξης».

«Το ΚΣ ΕΔΕΚ στηρίζει μιαν αποτελεσματική διαπραγμάτευση με την Τρόικα για τη σύναψη μια δανειακής σύμβασης που θα αφήνει προοπτικές εξόδου από την κρίση και δεν θα εκχωρεί οποιαδήποτε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», κατέληξε ο κ. Γιασεμίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα