ΕΔΕΚ: Καταδίκη από την ΕΕ για την άσκηση της Τουρκίας εντός του FIR Λευκωσίας

15:12 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Προκλητική, χαρακτήρισε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα, την πραγματοποίηση άσκησης έρευνας και διάσωσης από την Τουρκία εντός του FIR Λευκωσίας προσθέτοντας ότι η ενέργεια αυτή αφορά εκτός από την Κύπρο και την ΕΕ αφού στόχος της Τουρκίας είναι η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός κράτους μέλους της Ενωσης που την 1η Ιουλίου αναλαμβάνει την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε

δηλώσεις στη Λάρνακα ο κ. Βαρνάβα αναφέρει ότι το Κίνημα «καταγγέλλει την πραγματοποίηση άσκησης έρευνας και διάσωσης από την κατοχική Τουρκία εντός του FIR Λευκωσίας. Η άσκηση, που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο και θα συνεχιστεί την Κυριακή και την Δευτέρα, είναι προφανές ότι στοχεύει να σκιάσει την έναρξη της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Πρόσθεσε ότι «η προκλητική αυτή ενέργεια της Τουρκίας δεν αφορά μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία. Αφορά και την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού είναι σαφής ο στόχος της Τουρκίας να αμφισβητήσει την κυριαρχία ενός κράτους που θα προεδρεύσει της ένωσης από την 1η Ιουλίου».

Ανέφερε ακόμα ότι «είναι καθήκον των Ευρωπαϊκών συλλογικών θεσμικών οργάνων και των αρμοδίων Ευρωπαίων αξιωματούχων να αντιδράσουν με τον πιο έντονο τρόπο στην τουρκική πρόκληση».

Ο Γιώργος Βαρνάβα σημείωσε επίσης πως «είναι αδιανόητο και εξωφρενικό μια υποψήφια για ένταξη χώρα, όπως η Τουρκία, να παραβιάζει και να περιφρονεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της προεδρεύουσας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χώρας, χωρίς να υπάρχει η επιβαλλόμενη καταδίκη και αντίδραση».

Keywords
Τυχαία Θέματα