ΕΔΕΚ: Στήριξη σε ξενοδόχους και ενίσχυση τουρισμού

12:47 11/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το υπόμνημα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) προς τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού κοινοποίησε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Χάρης Λοϊζίδης, στον Β΄ Αντιπρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ, Σοφοκλή Σοφοκλέους, με τον οποίο είχε συνάντηση στα γραφεία της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία και με τον οποίο συζήτησε τις εισηγήσεις των ξενοδόχων για τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας του ΚΟΤ και άλλα θέματα του κυπριακού τουρισμού.

Συγκεκριμένα

συζητήθηκαν με την ΕΔΕΚ τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας της τουριστικής βιομηχανίας, η εποχικότητα του τουρισμού και συναφή κίνητρα, ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας του ΚΟΤ και η δημιουργία Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου στην Κύπρο.

«Είχαμε συνάντηση», είπε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Σοφοκλέους, «με το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του ΠΑΣΥΞΕ για τα ανοικτά ζητήματα που απασχολούν την τουριστική μας βιομηχανία».

«Θέλω», συνέχισε ο κ. Σοφοκλέους, «να χαιρετίσω και να στηρίξω, εκ μέρους του Κινήματος των Σοσιαλδημοκρατών, την ολοκληρωμένη και καλά σχεδιασμένη πρόταση, που έχει ένα και μοναδικό στόχο: το πώς η τουριστική βιομηχανία μας θα αναπτυχθεί, το πώς η τουριστική βιομηχανία παύσει να θεωρείται η κότα με τα χρυσά αυγά και να υπάρξει ένας σωστός σχεδιασμός σε όλα τα επίπεδα, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό μας».

Όπως ανέφερε ο κ. Σοφοκλέους στο ΚΥΠΕ, «θα πρέπει να υπάρξει αναδιοργάνωση του κυπριακού τουρισμού, στήριξη των ξενοδόχων μας, αποτελεσματικά και συγκεκριμένα μέτρα εμπλουτισμού της τουριστικής μας βιομηχανίας».

«Για άλλη μια φορά», δήλωσε ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, «επιμένουμε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία για δημιουργία καζίνο στον τόπο, κάτι που θα εμπλουτίσει την τουριστική μας βιομηχανία, θα κτυπήσει το παράνομο στοίχημα και, ταυτοχρόνως, θα μειώσει την ανεργία».

«Υπάρχουν», είπε ο κ. Σοφοκλέους, «εναλλακτικές προτάσεις για τουρισμό, που σίγουρα θα βοηθήσουν, μέσα από έναν ανοικτό διάλογο, στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου επιμελητηρίου για τον τουρισμό και, βεβαίως, μια σειρά άλλων προτάσεων που, ως Κίνημα, θα στηρίξουμε είτε σε επίπεδο Βουλής είτε σε επίπεδο συζήτησης με την Κυβέρνηση».

«Πρέπει να γίνουν πολλά για να μην κλάψουμε επί ερειπίων, όσον αφορά τον τουρισμό μας», δήλωσε ο κ. Σοφοκλέους.

Εκ μέρους του ΠΑΣΥΞΕ, ο κ. Λοϊζίδης ευχαρίστησε «το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ και τον κ. Σοφοκλέους για τη σημερινή συνάντηση», δηλώνοντας ότι στη διάρκεια της συνάντησης παρουσίασαν «τις προτάσεις των ξενοδόχων, που, κυρίως, είναι προς την κατεύθυνση της στήριξης της τουριστικής οικονομίας, διότι πλέον», όπως ανέφερε, «είναι μια βασικότατη οικονομία που στηρίζει την Κύπρο κατά τα τελευταία τριάντα έτη με τα πάνω ης και τα κάτω της».

«Υπάρχουν», δήλωσε ο κ. Λοϊζίδης, «πάρα πολλά θέματα που είναι ανοικτά αυτήν τη στιγμή και, προπάντων, δεν πρέπει ποτέ να θεωρούμε τον τουρισμό ως δεδομένο και ως την κότα με τα χρυσά αυγά».

«Θα πρέπει πάντοτε», είπε ο κ. Σοφοκλέους, «να υπάρχει η ανάλογη σημασία από την πλευρά τ

Keywords
Τυχαία Θέματα