”Εδώ είναι μια ανεξάρτητη δημοκρατία, να τους το πεις” τα τελευταία λόγια Ντενκτάς

10:56 14/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το σύνολο του τ/κ Τύπου αφιερώνει τα πρωτοσέλιδα του και πολλές εσωτερικές σελίδες, στο θάνατο του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος πέθανε χθες τη νύκτα στις 10, σε ηλικία 88 ετών.

Ο θάνατος του ανακοινώθηκε πέντε λεπτά αργότερα. Με την ανακοίνωση του θανάτου του, γράφει ο Τύπος, πλήθος κόσμου έφθασε στο νοσοκομείο, όπου ο Ραούφ Ντενκτάς άφησε την τελευταία του πνοή.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη και, όπως δήλωσαν Ερογλου και Κιουτσιούκ, σε αυτή θα παραστεί και

ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπτουλλάχ Γκιουλ, καθώς και άλλοι επίσημοι από την Τουρκία.

Σήμερα, με την συμμετοχή του Ερογλου και του γιου Ντενκτάς, Σερντάρ, συνέρχεται το λεγόμενο Υπουργικό για να συζητήσει τα της ταφής και την κήρυξη πένθους.

Η «ομοσπονδία ποδοσφαίρου» ακύρωσε όλες τις ποδοσφαιρικές συναντήσεις του Σαββατοκύριακου.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι οι Τ/κ δεν πρόκειται να ξεχάσουν τον ”πατέρα Ντενκτάς”.

Ο παράνομος πρέσβης της Τουρκίας στο ψευδοκράτος Χαλίλ Ακτσά αποκάλεσε τον Ραούφ Ντενκτάς, «ηγέτη του τουρκικού κόσμου».

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Ντενκτάς εξέφρασε και ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο.

Οι εφημερίδες αναφέρονται στο βίο και τη δράση του Ραούφ Ντενκτάς.

Η ”Γενί Ντουζέν” αναφέρεται στις δηλώσεις της κόρης του, Εντέρ Βανγκιόλ, η οποία βρισκόταν στο πλευρό του πατέρα της στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης.

Οπως δήλωσε, ο Ραούφ Ντενκτάς τής ψιθύρισε κάτι στα ελληνικά και όταν αυτή του είπε ότι δεν γνωρίζει ελληνικά και ό,τι έχει να της πει να της το πει στα τουρκικά ή αγγλικά, ο εκλιπών φέρεται να διεμήνυσε στον Πρόεδρο Χριστόφια και τους άλλους Ε/κ ηγέτες ότι ”εδώ είναι μια ανεξάρτητη δημοκρατία, να τους το πεις”.

Μετά από τη δήλωση αυτή είπε το όνομα ”Χριστόφιας”. Αναφέρθηκε ακόμη στους προβληματισμούς του για τις συνομιλίες, το εδαφικό, το στεγαστικό κ.λπ.

Η Εντέρ τού είπε, σύμφωνα με δηλώσεις της, ότι όλα αυτά δεν πρέπει να τα σκέφτεται.

Το σύνολο της τουρκικής ηγεσίας στα συλλυπητήρια μηνύματά του, αναφέρεται στην προσφορά του Ντενκτάς.

Μεταξύ αυτών, του Ερντογάν, Νταβούτογλου, Ντεμιρέλ, Τσιτσέκ, των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικά, μερικοί από τους τίτλους των εφημερίδων είναι: ”Σταρ” ”Το τουρκικό έθνος πενθεί”, ”Ορτάμ” – ”Πέθανε ο πρώτος «πρόεδρος» της «δημοκρατίας», ”Χαμπερντάρ” – ”Χάσαμε τον πατέρα μας” ”Γκιουνές” – ”Ουδέποτε θα σε ξεχάσουμε” ”Αφρίκα” – ”Πέθανε ο Ντενκτάς”, ”Μπακίς – ”Τον χάσαμε. Πενθεί η ‘ΤΔΒΚ’”, ”Βατάν” – ”Συλλυπητήρια στον τ/κ λαό΄΄ και στο τουρκικό έθνος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα