Εδώ και τώρα έρευνα για τις τράπεζες ζητεί το Κίνημα Οικολόγων

11:22 20/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Βουλή «πρέπει να σταματήσει το συντομότερο να στρουθοκαμηλίζει στο θέμα των ευθυνών των τραπεζών (και των στελεχών τους) και να προχωρήσει σε διεξοδική δική της έρευνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

«Τα όσα δημοσιεύτηκαν εσχάτως στον φιλοκυβερνητικό Τύπο εις βάρος των κυρίων Σαρρή και Ορφανίδη, φέρνουν ενώπιον των ευθυνών τους όλους τους αρμόδιους φορείς και ιδιαίτερα τη Βουλή

των Αντιπροσώπων», προσθέτουν οι Οικολόγοι, εκφράζοντας την άποψη ότι «όσα συνέβηκαν τελευταία θέτουν την αξιοπιστία της Κεντρικής Τράπεζας και την έρευνα που διεξάγει υπό αμφισβήτηση».

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι «αυτό που απαιτείται είναι η Βουλή των Αντιπροσώπων να επιτρέψει να χυθεί άπλετο φως στα άδυτα των τραπεζικών παρασκηνίων και να αναδειχθούν ευθύνες».

Σύμφωνα με το Κίνημα, «ακόμα, η Βουλή των Αντιπροσώπων οφείλει να δημιουργήσει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο – που υπάρχει ήδη και σε άλλες χώρες – ώστε όσοι με τις ενέργειες, τα λάθη ή τις παραλείψεις τους έβλαψαν την ‘εθνική οικονομία’ να έχουν και ποινικές ευθύνες».

«Μάλιστα, ενόψει αυτών των ευθυνών δεν πρέπει να έχει ασυλία κανένας», υποδεικνύει.

Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι «όσα καταμαρτυρούν σε Σαρρή και Ορφανίδη, πρέπει να απαντηθούν ικανοποιητικά από τους ιδίους και μάλιστα αμέσως διότι στη δική μας αντίληψη δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες σ’ αυτή την υπόθεση και ο καθένας οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του».

Όμως, αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων, «η Κυβέρνηση φαίνεται να κρύβεται πίσω από τη γενική και απρόσωπη καταγγελία του τραπεζικού συστήματος αφού είναι προφανές ότι εάν ανοίξει ο φάκελος των τραπεζών όσα θα αποκαλυφθούν θα αφορούν ίσως και της δικούς τους άστοχους, υστερόβουλους και ιδιοτελείς χειρισμούς».

«Ας πάψουν λοιπόν οι δικαιολογίες περί προστασίας των τραπεζών και άλλα φαιδρά. Διαφάνεια και ανάληψη ευθυνών τώρα! (αυτά λέγαμε από το Δεκέμβριο του 2011)», καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα