ΕΥΡΩΚΟ : Η Κυβέρνηση να τερματίσει τη συντεχνιακή λογική

16:05 21/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Οι στιγμές είναι πραγματικά κρίσιμες και ο χρόνος για την οικονομία έχει εξαντληθεί, ενώ ”οι Κυβερνώντες ροκανίζουν το χρόνο χωρίς να φέρνουν αποτέλεσμα”, αφού στις 15 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία που έδωσε η ΕΕ στην Κυβέρνηση για να παρουσιάσει αξιόπιστα μέτρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΥΡΩΚΟ.

Αναφέρει ότι ”η Κυβέρνηση πρέπει να τερματίσει τη συντεχνιακή λογική και αντίληψη” και την καλεί ”να κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να σταματήσει την κατρακύλα

της κυπριακής οικονομίας προς το μηχανισμό στήριξης”.

”Αναγκαίος και απαραίτητος ο διάλογος και η διαβούλευση, αδήριτη όμως είναι και η ανάγκη λήψης μέτρων εδώ και τώρα. Κάθε μέρα που περνά χωρίς μέτρα, μας φέρνει πιο κοντά στην ένταξη στο μηχανισμό στήριξης όπως η Ελλάδα. Και τότε, τα σημερινά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε από μόνοι μας, θα μας τα επιβάλουν και αυτά θα είναι πολύ πιο οδυνηρά από ό,τι σήμερα”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα, αναφέρει το ΕΥΡΩΚΟ, να κατανοήσει ότι αν δεν αναληφθούν δράσεις τώρα, από μας, θα μας επιβληθούν σκληρά μέτρα έξωθεν.

”Καλούμε τον εργοδοτικό τομέα να συμβάλει θετικά στην προσπάθεια να σωθεί η οικονομία. Καλούμε το τραπεζικό σύστημα να εγκαταλείψει την άτεγκτη στάση του, να προχωρήσει σε μείωση των δανειστικών επιτοκίων, για να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη”, συμπληρώνεται.

Το ΕΥΡΩΚΟ αναφέρει ότι η οικονομία και ο τόπος μας δεν αντέχουν άλλες παλινωδίες, δεν αντέχουν προθέσεις άνευ πρακτικού περιεχομένου που αποσύρονται κάτω από συντεχνιακές ή εργοδοτικές πιέσεις.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα αναφέρει, τέλος, ότι μακριά από λαϊκισμούς και σκοπιμότητες επαναλαμβάνει πως δεν θα αποδεχτεί «αποσπασματικά και σπασμωδικά μέτρα» γιατί εκτιμά ότι η οικονομία χρειάζεται τώρα ένα συμφωνημένο ολοκληρωμένο πακέτο με άμεσες και μακροπρόθεσμες δράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα