ΕΥΡΩΚΟ : Όλο και πιο κοντά στον Μηχανισμό Στήριξης

14:03 14/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απροθυμία για λήψη των αναγκαίων μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί η ένταξη της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, καταλογίζει στην Κυβέρνηση το ΕΥΡΩΚΟ.

Το ΕΥΡΩΚΟ, διά του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Σταύρου Βιολάρη, επανέλαβε την έκκλησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να συγκαλέσει

μια ευρεία σύσκεψη των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να συμφωνηθούν ενέργειες που θα θωρακίζουν την κυπριακή οικονομία από τις όποιες αρνητικές εξελίξεις.

”Η κυβέρνηση, φοβούμενη το πολιτικό κόστος, είναι απρόθυμη να λάβει τα αναγκαία μέτρα και ο εφιάλτης της ένταξης στο μηχανισμό στήριξης όλο και πλησιάζει την κυπριακή οικονομία. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξαγγέλλει διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους,” ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Βιολάρης, προσθέτοντας ότι ”είτε οι κυβερνώντες δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος είτε δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να δρομολογήσουν μέτρα για να θωρακίσουν έστω και τώρα την οικονομία”.

Ανέφερε ότι το ΕΥΡΩΚΟ ”πρώτο ζήτησε να διερευνηθούν οι ευθύνες διευθυντικών στελεχών εμπορικών τραπεζών για την έκθεσή τους στα ελληνικά ομόλογα”, προσθέτοντας ότι ”θα επιμένουμε μέχρι τέλους να αποδοθούν οι ευθύνες”.

«Αυτή τη στιγμή προέχει η διάσωση του χρηματοπιστωτικού τομέα του τόπου, που είναι ο σημαντικότερος πυλώνας της κυπριακής οικονομίας”.

Αφού επανέφερε την έκκληση του κόμματος προς τον Πρόεδρο Χριστόφια για σύγκληση μιας ευρείας σύσκεψης των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων για την οικονομία, ο κ. Βιολάρης είπε πως ότι ”η οικονομία χρειάζεται ένα σύμφωνο συναίνεσης με δράσεις και μέτρα για τη θωράκιση της, το οποίο όλοι θα σεβαστούν και θα υλοποιήσουν”.

”Εμείς θα στηρίξουμε την όποια σοβαρή προσπάθεια που θα φέρνει αποτελέσματα για την οικονομία” κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα