ΕΥΡΩΚΟ: Η οικονομία και ο τόπος δεν αντέχει άλλες παλινωδίες

16:07 19/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κόμματος Στέλιος Αμερικάνος σχολιάζοντας την τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για τα μέτρα στην οικονομία ανέφερε:

«Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ χωρίς να μπαίνει στη λογική της υιοθέτησης ή απόρριψης επιμέρους μέτρων χαιρετίζει τις εξαγγελίες του υπουργού οικονομικών. Ελπίζουμε ότι αυτές οι εξαγγελίες αποτελούν θέσεις της ίδιας της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι προσωπικό ευχολόγιο του Κίκη Καζαμία», τόνισε ο Στέλιος Αμερικάνος και πρόσθεσε:

«Προειδοποιούμε ότι η

οικονομία και ο τόπος μας δεν αντέχουν άλλες παλινωδίες. Δεν αντέχουν προθέσεις άνευ πρακτικού περιεχομένου που αποσύρονται κάτω από συντεχνιακές ή εργοδοτικές πιέσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να τερματίσει τις συντεχνιακή λογική και αντίληψη. Αναγκαίος και απαραίτητος ο διάλογος και η διαβούλευση, αδήριτη όμως είναι και η ανάγκη λήψης μέτρων εδώ και τώρα», είπε ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κόμματος και συνέχισε:

«Δεν μπορεί το σύνολο των πολιτών να τελούν υπό την ομηρία προνομιούχων συντεχνιακών ομάδων και ενός γραφειοκρατικού μηχανισμού που συνιστά τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Οι πολίτες έχουν απηυδήσει από τις συνεχείς άγονες αντιπαραθέσεις αλλά και από τις αγκυλώσεις και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Η ένταξη στον μηχανισμό στήριξης δεν αποτελεί πιθανότητα αλλά βεβαιότητα αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα», τόνισε ο Στέλιος Αμερικάνος και πρόσθεσε:

«Για το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ δεν υπάρχουν μέτρα ή προτάσεις εκ προοιμίου εκτός συζήτησης. Απαιτείται ένα μείγμα μέτρων εξυγίανσης και συνετής δημοσιονομικής πολιτικής η οποία θα ενθαρρύνει και θα στηρίξει την ανάπτυξη. Οι τράπεζες αποτελούν μέρος του προβλήματος. Απαιτείται να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της ΕΕ για κεφαλαιακή επάρκεια, να περιορίσουν τις λειτουργικές τους δαπάνες και να απαλλαγούν από αναξιόπιστες διοικήσεις. Η κυπριακή οικονομία έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις προοπτικές να εξέλθει της κρίσης. Απλά απαιτούνται τα αυτονόητα από όλους», κατέληξε ο κ. Αμερικάνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα