ΕΥΡΩΚΟ: Κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου η διάθεση εσόδων από φυσικό αέριο

13:32 8/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα έσοδα από την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Κύπρου “αποτελούν μέρος της ενεργειακής και οικονομικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας” και “είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να διαθέσει τα έσοδα από το φυσικό αέριο, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών της”, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας.

Είπε, επίσης, ότι “η Κύπρος

πρέπει να αποπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις, χωρίς όμως απαράδεκτες και ύποπτες δεσμεύσεις”.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Προέδρου του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ ότι τα έσοδα από το φυσικό αέριο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του κυπριακού χρέους, μέσω ενός ειδικού λογαριασμού, ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι “το φυσικό αέριο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της προσπάθειας για οικονομική ανάκαμψη και για ενίσχυση του διεθνούς και περιφερειακού ρόλου της Κύπρου” και “η αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου είναι ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για την πολιτική και διπλωματική ενίσχυση τόσο της Κύπρου όσο και της ΕΕ στην περιοχή μας”.

“Το ποσό της δανειακής σύμβασης της Κύπρου με την Τρόικα αποτελεί ένα πολύ μικρό ποσοστό των εσόδων που αναμένεται να προκύψουν από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Από πού ως πού να υπάρξει η δέσμευση ενός τεράστιου ποσού για να αποπληρωθεί ένα κατά πολύ μικρότερο ποσό;”, διερωτήθηκε ο κ .Γιωργάλλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα