ΕΥΡΩΚΟ: Την τελική στάση στον β΄γύρο των εκλογών θα διαμορφώσει το Κεντρικό Συμβούλιο

15:03 18/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα αποτελέσματα της χτεσινής εκλογικής αναμέτρησης δημιούργησαν νέα δεδομένα και ως εκ τούτου τα συλλογικά όργανα του ΕΥΡΩΚΟ θα συνέλθουν για να τα αξιολογήσουν, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης. Σήμερα το απόγευμα θα συνέλθει το Εκτελεστικό Γραφείο για μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων.

Ο κ. Συλλούρης αναφέρει ότι την τελική στάση του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ για τον δεύτερο γύρο των εκλογών,

θα τη διαμορφώσει το Κεντρικό Συμβούλιο, το οποίο σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος είναι το αρμόδιο όργανο που έχει την αποκλειστική ευθύνη να λάβει την απόφαση για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ εκφράζει τις ευχαριστίες του στα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος που προσήλθαν στις κάλπες και άσκησαν με αίσθημα ευθύνης και κατά βούληση το εκλογικό τους δικαίωμα ακολουθώντας την απόφαση του Κεντρικού μας Συμβουλίου.

Στην γραπτή δήλωση του, ο κ. Συλλούρης αναφέρει ότι η απόφαση για κατά βούληση ψήφο αφορούσε τους υποψήφιους του πρώτου γύρου των εκλογών με τους οποίους διαβουλεύτηκε το ΕΥΡΩΚΟ.

“Ο κύριος Σταύρος Μαλάς ως ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ είχε αποκλειστεί ως πιθανή επιλογή για το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ και δεν έγινε καμία διαβούλευση μαζί του για τις προεδρικές πριν από τον πρώτο γύρο”, αναφέρει.

“Προσηλωμένοι στις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ προσβλέπουμε στην επόμενη μέρα των εκλογών και δηλώνουμε έτοιμοι να εργαστούμε για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα προς μία νέα εποχή και να υπερβούμε το διχαστικό παρελθόν γιατί μόνο έτσι μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο, να μηδενίσουμε τους κινδύνους που απειλούν τον λαό μας και με συλλογικότητα να κτίσουμε μια νέα σύγχρονη, ευρωπαϊκή πατρίδα”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα