ΕΥΡΩΚΟ:Τα μηνύματα της φετινής επετείου της εποποιίας του 1940, μέσα στη διαχρονικότητα τους, είναι πιο επίκαιρα από ποτέ

12:36 26/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι ήρωες – μαχητές της Ελλάδας και της Κύπρου, θυσιάζοντας τα πάντα, μέσα σε δυσχερείς συνθήκες, υπερασπίστηκαν τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ενάντια στον φασισμό. Για μια ακόμη φορά στην παγκόσμια ιστορία, οι Έλληνες, αγωνίστηκαν όχι μόνο για τη δική τους ελευθερία, αλλά και για την ελευθερία των λαών της Ευρώπης, τιμώντας τους ένδοξους προγόνους τους.

Από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας του μετώπου της

Πίνδου, πηγάζει το συμπέρασμα ότι οι επεκτατικές προθέσεις του φασιστικού χιτλερικού καθεστώτος, δεν αντιμετωπίστηκαν με υποχωρητικότητα και ηττοπάθεια, αλλά με σκληρή αντίσταση, καθολική ενότητα και ανυποχώρητο αγώνα.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να μεταφερθεί και στον αγώνα που διεξάγει ο Κυπριακός Ελληνισμός για επιβίωση. Ο τουρκικός επεκτατισμός αποδεικνύει συνεχώς ότι δεν έχει καμία διάθεση να συνομιλήσει σοβαρά στην κατεύθυνση της εξεύρεσης δημοκρατικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού. Από την πλευρά μας απαιτείται αποφασιστικότητα, διεκδίκηση, ανυποχώρητη στάση, συλλογικότητα και προσήλωση στο στόχο της απελευθέρωσης.

Η ίδια προσήλωση και αποφασιστικότητα πρέπει να επιδειχθεί και στον αγώνα που δίνουν Κύπρος και Ελλάδα για έξοδο από την πρωτοφανή και βαθιά οικονομική κρίση. Επιβάλλεται να παλέψουμε σκληρά, για να επέλθει η ανάκαμψη της οικονομίας και ο λαός μας να επαναφέρει το επίπεδο ζωής προ της κρίσης.
Οικονομία με γερή και υγιή βάση, θα συμβάλει στην ευόδωση των εθνικών αγώνων.

Και αυτό θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τους αγωνιστές του έπους του 1940,καταλήγει Επετειακή Διακήρυξη του ΕΥΡΩΚΟ για την 28η Οκτωβρίου 1940.

Keywords
Τυχαία Θέματα