Εκδήλωση διαμαρτυρίας ψαράδων έξω από τη Βουλή για το γρι-γρι

16:12 20/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις άδειες ψαρέματος με τη μέθοδο γρι-γρι πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή επαγγελματίες ψαράδες.

Οι επαγγελματίες ψαράδες βρίσκονται παρά τα φώτα τροχαίας της Βουλής, αφού η Αστυνομία τους έχει αποκλείσει την πρόσβαση προς την είσοδο του κτιρίου.

Οι ψαράδες κρατούν πανό στα οποία αναγράφονται συνθήματα κατά της πρόθεσης της Κυβέρνησης να παραχωρήσει άδειες ψαρέματος με τη μέθοδο γρι – γρι,

υποστηρίζοντας ότι με τη μέθοδο αυτή θα καταστραφεί ο θαλάσσιος πλούτος και θα οδηγηθούν στην ανεργία εκατοντάδες άτομα του κλάδου.

«Οι ψαράδες ζητούν προστασία από το κράτος, όχι άδεια για γρι-γρι», «δεν ζητούμε ελεημοσύνη, ζητούμε βιώσιμο επάγγελμα», «μην αφανίσετε τα λίγα αποθέματα που απέμειναν», «μην οδηγείτε στην ανεργία τους 500 για χάριν του ενός» και «γρι-γρι ίσον η καταστροφή 450 οικογενειών», είναι μερικά από τα συνθήματα που αναφωνούν και αναγράφονται στα πανό που κρατούν οι επαγγελματίες ψαράδες και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Σκαφών Ερασιτεχνικής Αλιείας Λεμεσού».

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να συναντήσουν αντιπροσωπεία Βουλευτών, και στο χώρο της διαδήλωσης μετέβησαν ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Γαβριήλ και ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα.

Οι δύο Βουλευτές αφού άκουσαν τις ανησυχίες και τους φόβους των ψαράδων, τους ανέφεραν πως τα κόμματά τους θα στηρίξουν στην Ολομέλεια την πρόταση του ΑΚΕΛ για δια νόμου απαγόρευση του γρι-γρι στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα