Εκδήλωση της Αντιγόνης Παπαδοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο με προβολή ντοκιμαντέρ Αυστραλιανής παραγωγής για το “κούρεμα” στην Κύπρο

14:49 26/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την έντονη διαφωνία τους για τις αποφάσεις του Eurogroup και το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, εξέφρασαν ξένοι Ευρωβουλευτές οι οποίοι συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε ειδικό τηλεοπτικό αφιέρωμα που ετοίμασε ο οικονομικός

ανταποκριτής του γνωστού δημοσιογραφικού δικτύου ABC Αυστραλίας, Stephen Long. Το φιλμάκι κάλυψε τόσο την παρούσα οικονομική κατάσταση, όσο και τις αλυσιδωτές κοινωνικές επιπτώσεις που ήδη ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία, με την αύξηση της ανεργίας των νέων, τη διαφαινόμενη διαρροή εγκεφάλων, την μείωση του ΑΕΠ και την έκθεση των ευάλωτων ομάδων σε δραματικές περικοπές. Μέσω skype o δημοσιογράφος-παραγωγός έκανε αισθητή κριτική παρέμβαση, θέτοντας τους προβληματισμούς του για την έλλειψη κοινοτικής αλληλεγγύης σε μικρές χώρες της Ευρώπης.

Από πλευράς τους οι Ελληνίδες Ευρωβουλευτές Μαριέττα Γιαννάκου και Άννυ Ποδηματά, η Ουγγαρέζα Ζίτα Γκουρμάι, ο Ελληνογερμανός Γιώργος Χατζημαρκάκης και η Ρουμάνα Μινοδώρα Κλιβέτι, μιλώντας στην εκδήλωση «The Haircut» (Το Κούρεμα), υπέδειξαν τον άδικο τρόπο με τον οποίο ενήργησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Eurogroup, αφού μέσα σ’ ένα βράδυ κατέστρεψαν το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου, διέλυσαν μια τράπεζα και επιβάρυναν δραματικά μια άλλη. Αναφέρθηκαν μάλιστα στις κοινωνικές επιπτώσεις αυτών των αποφάσεων για την ίδια την Κύπρο, αλλά και ευρύτερα για την Ευρώπη και την Ευρωζώνη.

Στην ομιλία της η κα Παπαδοπούλου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, ανέδειξε τα δημοκρατικά ελλείμματα στην Ευρωζώνη και την ανάγκη λήψης διορθωτικών αποφάσεων. Σημείωσε την ανάγκη πρόσθετης κοινοτικής χρηματοδότησης αλλά και παροχής τεχνογνωσίας και ποικιλόμορφης στήριξης προς την Κυπριακή Κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει. Η Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην επικίνδυνη διεύρυνση του χάσματος ανάμεσα στον ευρωπαϊκό Βορρά και τον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά και στην εγκληματική πολιτική λιτότητας. Σημείωσε, επίσης, πως με την πολιτική των μνημονίων, η ΕΕ οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και οι πολίτες στην απελπισία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί Κύπριοι και ξένοι Ευρωβουλευτές, αξιωματούχοι του Ευρωκοινοβουλίου και ομάδα Κυπρίων επισκεπτών που βρίσκεται αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση της Ευρωβουλευτού Αντιγόνης Παπαδοπούλου. Το φιλμάκι θα σταλεί διαδικτυακά σε όλους τους Ευρωβουλευτές από το γραφείο της Κύπριας Ευρωβουλευτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα